Waarom Wanda WandelWol in haar tas heeft

Waarom Wanda WandelWol in haar tas heeft

Enige tijd geleden kwamen de Dames van WandelWol in contact met Wanda, een echte WandelFanaat en WandelCoach. Door het toeval was ze inmiddels ook al bekend met onze WandelWol. En daardoor is een mooie samenwerking ontstaan. Over het gebruik vanWandelWol heeft zij een blog geschreven; over de fijne functionaliteit van ons lievelingsproduct! Lees hier haar bevindingen:

Hoe vaak ik de vraag wel niet krijg wat te doen tegen blaren is niet op een hand te tellen. Ik geef in dit blog tips voor het voorkomen en behandelen van blaren. Daar benoem ik heel kort WandelWol, maar dit product verdient meer aandacht.

WandelWol zit namelijk standaard in mijn tas, ondanks dat ik niet vaak last heb van blaren. Maar het is echt een lifesaver wanneer er toch irritatieplekken ontstaan op mijn voeten. Afgelopen zomer nog, toen ik op nieuwe wandelschoenen aan mijn wandelvakantie begon en er al heel snel een irritatieplek ontstond op de rand van de binnenzool. Zonder WandelWol had ik met veel minder plezier en meer pijn moeten doorwandelen.

WandelWol is een antidruk-wol die bestaat uit een hybride melange van 100% schapenwol; zonder chemische toevoegingen of bewerkingen. Het materiaal is zacht en bevat lanoline (wolvet). Wanneer je een dikke pluk WandelWol op een plek stopt waar je blaren ontwikkeld of merkt dat je schuurplekken krijgt, vormt er zich een natuurlijke barrière die de wrijving opvangt en door het wolvet ook de huid soepel houdt.

Het mooie van WandelWol is ook nog eens dat het transpiratievocht opneemt en ventileert. Daarnaast heeft de antidruk-wol de eigenschap op ‘s winters lekker warm te zijn en zomers te koelen.

Reacties van gebruikers van Wandelwol
Op de #WeHike2ChangeDiabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation heb ik heel wat voeten voorzien van WandelWol. De deelnemers waren echt enthousiast:

Tijdens de training voor de Camino kreeg ik pijn in mijn voet net boven de kleine teen. Nieuwe zooltjes hadden geen effect, de pijn bleef aanwezig. Ik vertelde dit tegen mijn pedicure en zij gaf een pluk WandelWol mee. Probeer dit eens. Ik heb ruim 120 kilometer gewandeld zonder klachten. Probeer het, bij mij heeft het super geholpen.
~Michelle

Tijdens één van de gezamenlijke trainingen voor de Camino naar Santiago met de Bas van de Goor Foundation sprak ik Wanda aan over irritatie aan mijn rechter kleine teen. Regelmatig had ik tijdens mijn wandelingen last van irritatie en (kleine) blaren. Wanda gaf mij de tip om WandelWol te gebruiken. Een reepje wol om je teen wikkelen, dat zou helpen tegen irritatie en blaren. Ik kreeg van haar een zakje om het uit te proberen.
De volgende training heb ik een pluk om mijn kleine teen gewikkeld, zodat het niet kon gaan schuiven in mijn sok, en ben aan mijn wandeltocht begonnen. Het werkte perfect. Geen irritatie, geen blaren meer. Tijdens de Camino in Spanje heb ik ook WandelWol gebruikt. Voor dezelfde kleine teen, maar ook als stootkussentje voor mijn grote teen. We hebben in Spanje veel hoogtemeters gelopen en vooral met afdalingen stootten mijn grote tenen af en toe tegen mijn schoenen aan. Om blessures aan mijn tenen te voorkomen gebruikte ik wandelwol. Het is even uitproberen hoe je de wandelwol het beste kunt gebruiken, zodat het goed op zijn plek blijft zitten. Maar als het eenmaal goed zit, werkt het super.
~ Jeanetta

Ik heb WandelWol leren kennen tijdens een 6-daagse wandeltocht. Na een paar dagen ontstaan er toch pijnlijke plekken. Ik deed er dan vaak tape op, maar nu kreeg ik het advies en de kans om WandelWol te gebruiken. En dat bleek een hele goede oplossing! Geen gedoe met tape, geen pijn en daardoor weer lekker wandelen!
~Lummieke

Tekst en informatiebron: WandaWandelt.

Wil je meer lezen over de Wandel-avonturen van Wanda of deelnemen aan haar online&offline wandeltrainingen? Klik dan hier!

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie