Dé enige echte WandelWol

Meer dan 800 verkooppunten

Geadviseerd door voetzorgspecialisten

Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen2022-07-05T10:08:25+01:00

Mocht u na het bekijken van de veelgestelde vragen nog vragen hebben kunt u contact met ons opnemen. Dit kan via info@wandelwol.nl.

Veelgestelde vragen WandelWol
Mag je WandelWol op een oude blaar gebruiken?2022-07-14T13:23:09+01:00
Ik heb nog een restant van een blaar op de plek waar ik WandelWol wil gebruiken. De blaar is zo goed als genezen aan de buitenkant, maar het oude vel zit er nog dik op. Ik weet dus niet of de wond van binnen echt genezen is. Kan ik die plek onder het WandelWol tapen?
Je kunt hier gewoon de WandelWol antidruk-wol op aanbrengen en de sok eroverheen aan doen. Tapen is niet nodig, dat kan zelfs tegenwerken en nieuwe blaren creëren. De plek is beschreven als genezen, dus dat is dan geen probleem. Mocht de blaar open zijn en wat onrustig lijken, leg er dan uitvoorzorg een gaasje overheen – afplakken – en daar dan de WandelWol antidruk-wol overheen.
 
WandelWol helpt nu om de plek te beschermen en te verzachten. Knip het losse vel er voorzichtig af of laat dit verwijderen door een pedicure.
Geeft WandelWol bijwerkingen?2020-11-27T08:30:39+01:00

Allergieën zijn er in soorten en mate. Zo kan het ook zijn dat u een allergie heeft voor ingrediënten in wolvet. Een dermatoloog kan aantonen dat u allergisch bent voor wolalcoholen. Wanneer u hiermee in contact komt, kan dat aanleiding geven tot het ontstaan of verergeren van eczeem.

Wat zijn wolalcoholen?
Wolalcoholen, ook wel lanoline of lanoline alcohol genoemd, komen voor in wolvet, een wasachtige substantie die door de talgklieren van schapen wordt uitgescheiden. Wolvet beschermt de vacht van het schaap tegen weersinvloeden. Wanneer wolvet uit de vacht van het schaap wordt gewonnen – kan het voor diverse doeleinden worden ingezet.

Zo krijgt men een groep van wolvet-producten die iets in eigenschappen kunnen verschillen. Een aantal stoffen is echter in al deze typen wolvet aanwezig: wolalcoholen. Sommige van deze stoffen kunnen allergisch contacteczeem veroorzaken. Wolvet is ook bekend onder de naam adepslanae. Op cosmetica en toiletartikelen staat, indien deze wolalcoholen bevatten, bij de samenstelling de engelse benaming: `lanolin’ of `lanolin alcohols’.

In welke producten zit wolvet/lanoline in?
Wolvet of lanoline is te vinden in talrijke cosmetica en toiletartikelen zoals; crèmes, rouge, lippenstift en balsems, zeep, shampoo en doucheproducten. Ook in farmaceutische preparaten zoals zalven, crèmes, zetpillen en dergelijke kunnen wolvetten verwerkt zijn. Verder komt wolvet nog voor in een groot aantal industriële en huishoudelijke producten: afwasmiddelen, boenwas, leerwas, autowas, schoensmeer en andere ‘wassen’ die gebruikt worden om iets vettig te houden. Ook de producten van WandelWol bevatten wolvet; WandelWol antidruk-wol, WandelWol helende creme, WandelWol Zuivere lanoline en WandelWol lippenbalsem.

Hoe ziet allergisch contacteczeem door van lanoline er uit?
Allergisch contacteczeem door lanoline ziet er meestal uit als jeukende, rode uitslag; soms zijn er ook bobbeltjes, blaasjes en schilfering en kan het eczeem nattend worden. Het eczeem is natuurlijk te vinden op die plekken waar contact is geweest met het lanoline-bevattende product.

Wordt het eczeem geheel veroorzaakt door contact met lanoline?
Het is mogelijk dat uw eczeem geheel veroorzaakt wordt door contact met lanoline/wolvet. Toch is het niet ongewoon dat eczeem blijft bestaan ondanks het vermijden van producten die lanoline bevatten. Dit komt omdat eczeem vaak meer oorzaken heeft. Behalve allergie kan ook irritatie meespelen, bijvoorbeeld door contact met water, zeep, afwasmiddelen, oplosmiddelen en dergelijke, door wrijving, of door kou. Daarnaast kan eczeem een uiting zijn van een erfelijk bepaalde aanleg tot eczeem, astma of hooikoorts. Het is zinvol om producten die wolalcoholen bevatten te vermijden. Dit laatste zal niet altijd gelukken en mede een van de redenen zijn waarom het eczeem niet altijd volledig zal genezen.

Hoe kunnen allergische reacties voorkomen worden?
Zoals u waarschijnlijk begrepen heeft zal het moeilijk te voorkomen zijn om contact te vermijden met lanoline/wolvet. Lanoline komt in zeer veel producten voor. Uw cosmetica en toiletartikelen moeten dus geen lanoline bevatten; om dit na te gaan kunt u op de verpakking kijken bij de samenstelling. `Lanolin’ of `lanolin alcohol’ dient hier dus niet in voor te komen.

Het is verstandig om uw apotheker op de hoogte te brengen dat u allergisch bent voor lanoline (wolalcoholen), zodat de apotheek ook in de gaten kan houden of u niet per ongeluk een verkeerd recept hebt gekregen. Bij industriële producten wordt het een stuk moeilijker. Soms kan de bedrijfsarts op uw werk u hierbij verder helpen.

Hoe kan ik testen op deze allergie?
Controleer de samenstelling van cosmetica en toiletartikelen vermeld op de verpakking. Breng een beetje van het desbetreffende product aan aan de binnenzijde van uw elleboogplooi en laat dit 1 tot enkele dagen afgedekt zitten. Is er binnen die tijd niets te zien en ontstaat geen jeuk, dan is de kans heel groot dat u van dat product geen klachten krijgt. (Bron: Isala.nl)

Kan WandelWol ook op een open wond?2020-05-12T06:38:33+01:00

Nee. Deze dient dan te worden behandeld door een arts of EHBO-post. WandelWol kan niet instaan voor de gevolgen na gebruik van WandelWol op een open wond en wil hier dan ook niet verantwoordelijk voor zijn.

Ik heb een blaar! Ben ik nu te laat met de WandelWol?2020-05-12T06:38:44+01:00

Nee. Je kunt WandelWol ook toepassen op een dichte blaar. WandelWol ontlast en werkt absorberend. De blaar zal afnemen wanneer WandelWol enige tijd wordt ingezet. Ook gebruiken na enkele dagen van vaststelling totdat de blaar geheel is verdwenen. Ga je dan weer op pad? Pas WandelWol dan preventief toe. Ga niet wachten totdat je een blaar krijgt.

Kan ik WandelWol ook gebruiken voor het voetballen?2020-05-12T06:38:54+01:00

Ja. WandelWol kan bij bijna iedere sport worden ingezet. Bij voetballers, wandelaars en hardlopers zijn veelal de trauma-nagels (stootnagels) bekend en zijn bijkomende gevolgen als in schimmelnagels. Gebruik daarom WandelWol rondom de grote teen (of bij alle tenen) en ontlast hiermee de teennagel, zodat deze gezond blijft. En natuurlijk op andere lokaties op de voet die drukklachten ervaren bij bijvoorbeeld nieuwe schoenen. Wees blaren voor; zet WandelWol preventief in.

Er zitten stukjes gras in de WandelWol, wat nu?2020-05-12T06:39:04+01:00

Het reinigen van de WandelWol gebeurt op een biologisch verantwoorde manier. Wanneer het bewerken van WandelWol te intensief gebeurt zal lanoline uit de WandelWol verdwijnen en daarmee ook zijn huidverzorgende functie. Tijdens het verwerkingsproces wordt getracht WandelWol zo puur mogelijk te houden en zo kan het gebeuren dat er wat natuur met u meeloopt in de vorm van gedroogd gras. U kunt ook voor het aanbrengen van WandelWol zelf even controleren en de enkele stukjes uit het product verwijderen.

Is WandelWol alleen voor wandelaars?2020-05-12T06:39:16+01:00

Nee. WandelWol is er voor iedere voet. Of je nu een bouwvakker bent of een hardloper, een shopper of administratief medewerkster. Iedereen met pijnklachten door druk of wrijving heeft baat bij WandelWol als tijdelijke drukontlasting. Mits er geen contra-indicaties zijn. Te denken valt aan gevoelloosheid, doorbloedingsproblemen etc. Dan dient men eerst advies in te winnen bij de desbetreffende discipline.

Kan WandelWol ook gebruikt worden bij een likdoorn?2020-05-12T06:39:29+01:00

Ja. WandelWol kan prima toegepast worden om een likdoorn te ontlasten. Wel dient men de likdoorn door een pedicure te laten verwijderen. WandelWol is om die reden ook bij veel pedicures te koop. Klik hier voor een pedicure bij u in de buurt.

Hoeveel WandelWol heb je nodig?2020-05-12T06:39:39+01:00

Een zakje WandelWol van 10 gram is voldoende om WandelWol uit te proberen, voor kleine druklokaties, likdoorn tussen de tenen vrij te leggen, een pijnlijk plek/blaar aan de kleine teen of voor incidenteel de grote teen. • Een zakje van 20 gram is handig bij grotere drukvrij te leggen plek op de voet, ontlasten van een blaar bij de hiel(en), grote tenen drukvrij leggen etc. • Een zakje van 40 gram is dus handig wanneer je bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse of een andere flinke wandeling van enkele dagen gaat maken. Ook handig om bij je te hebben als voorraad. WandelWol is een gevoelsproduct. Na enige tijd zult u zelf in de gaten krijgen welke hoeveelheid voor u te gebruiken is op de plek waar u uw blaar, drukplek of blaar heeft zitten.

Hoeveel WandelWol heb je nodig voor het inpakken van de tenen?2020-05-12T06:39:48+01:00

Ga je een flinke wandeling maken en doe je dit regelmatig, dan is het advies om een zakje WandelWol van 40 gram te kopen. Dit is genoeg voor vier dagen wandelen. Slinger WandelWol rondom de tenen en vouw het resterende deel over de tenen. Je nagels zijn nu goed beschermd.

Kun je WandelWol ook wassen?2020-05-12T06:39:58+01:00

Nee. Je gebruikt deze slechts eenmalig. WandelWol antidruk-wol gaat zich volledig vormen naar de voet. Wanneer je dit gaat wassen krijg je nooit de oorspronkelijke vorm terug en zal het niet lekker zitten. Ook de lanoline die in de wol aanwezig is is dan al door de huid opgenomen en de drukopvang is verminderd.

Hoe vaak kun je WandelWol gebruiken?2020-05-12T06:40:08+01:00

In principe is een toef WandelWol op/onder de voet eenmalig te gebruiken. Wanneer je het vaker gebruikt nadat je er een hele wandeling/dag op hebt gelopen is de lanoline opgenomen door de huid en verliest WandelWol ook zijn anti-druk. een stukje tussen de tenen kan wel een keer vaker worden gebruikt, maar dat zul je zelf moeten ervaren. WandelWol is een gevoelsproduct.

“Pijnloos verder met je alledaagse bezigheden”

Titel

Ga naar de bovenkant