WandelHout is maatschappelijk verantwoord; dat loopt lekker!

WandelHout is maatschappelijk verantwoord; dat loopt lekker!

WandelHout wordt geproduceerd bij het ATC in Ommen door de leerlingen van leerlingen van Boslust en De Maat. Het was destijds een idee waar de Dames van WandelWol al enige tijd mee rond liepen. En bij een bezoek aan het ATC hardop werd uitgesproken. Het idee werd positief ontvangen en vormgegeven waarbij het productieproces zodanig werd aangepast bij de kunde en interesse van de leerlingen.

Bij het opleidingscentrum van ATC staat leren én werken centraal en wordt de tijd genomen om in kleine groepjes de leerlingen voor te bereiden op het werk dat ze later willen gaan doen. Buiten of binnen? Tractor of heftruck? Hout of metaal? Productiewerk, schoonmaak of catering? Met planten of machines? Er zijn veel keuzemogelijkheden: waar gaat de interesse van de leerling naar uit en waar sluit de leerling zich aan.
Daarnaast zijn er de sociale vaardigheden die ze oefenen: omgaan met collega’s, wat wordt er van je verwacht, omgaan met leidinggevenden om en voor jezelf opkomen. En het trainen van arbeidsvaardigheden is van belang bij het ATC. Inzet, een aardig mens zijn en een opleiding die bij de leerling past, vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. Uiteindelijk wil het ATC graag dat de leerlingen van Boslust en De Maat op een passende werkplek terecht komen.

Met name een plek waar de leerlingen graag naar toe gaan, waar ze gewaardeerd worden, waar ze hun talent mogen laten zien. Een werkplek geeft ritme en regelmaat in het dagelijkse leven met als doel je veilig en vertrouwd voelen in de werksfeer en het leven. Daar staan de Dames van WandelWol vierkant achter en maakt onze WandelHoutjes zo speciaal.
Kortom: het ATC is een groeiplaats voor jonge mensen: waar je je mag je ontwikkelen, en op zoek mag naar een werkplek die bij jou past! Het ATC blijft volop in ontwikkeling. Het trainingscentrum ontwikkelt nieuwe producten die door de leerlingen gefabriceerd worden, maar waar ook markt voor is. Heb jij een suggestie voor het ATC: zij horen het graag. Mail hiervoor naar ATC Ommen, klik hier.

Koop hier je verantwoorde WandelHoutjes!

De Dame van WandelWol; Nanda 

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie