Zere teen door enthousiaste tegenspeler

Zere teen door enthousiaste tegenspeler

Voetbal is een mooie contactsport. Dat is prima wanneer je glansrijk scoort met je sport. Minder wanneer een tegenspeler met zijn noppen op de voetbalschoen gaat staan op de nagel van je grote teen. Dat overkwam voetballer Niek Hamers van USV – lokale voetbalclub uit Nieuwleusen. “Op donderdagavond tijdens de wedstrijd stond er iemand op mijn teen. Dat was direct pijnlijk, maar ik kon de wedstrijd prima afmaken.” concludeerde Hamers. Na de wedstrijd bij het uittrekken van de voetbalschoenen en dito sokken werd direct duidelijk dat hij niet zonder kleerscheuren uit de wedstrijd kwam. “Onder de teennagel werd algauw een blauwe plek zichtbaar. Zaterdagmiddag – inmiddels eigenlijk al te laat – heb ik de teennagel doorgeprikt om de druk eraf te halen. Dat lukte deels.” Maar de pijnklachten bleven en Niek maakte zich zorgen of dit invloed kon hebben op zijn sportprestaties. “Op verzoek van mijn verzorger dus een afspraak bij pedicurepraktijk Vechtdal VoetenZorg gemaakt.” 

In de praktijk van Medisch Pedicure Nanda van Spijker werd het al snel duidelijk dat onder de nagel een blauwe plek was ontstaan en dat de pijnklachten voortkwamen vanwege de beurse plek onder de bloeduitstorting. En dat heeft tijd nodig om te genezen. De blauwe nagel zal vanzelf uitgroeien. Advies van de pedicure is om de beurse plek te ontlasten met WandelWol antidruk-wol – als service bij de behandeling is ee teen ingepakt met de desbetreffende antidruk-wol. Reactie van Niek: “Het gaat een stuk beter! Ik heb WandelWol na de afspraak die dag eromheen gelaten en met training weer omgedaan, van mijn teen heb ik geen last gehad!”

Ook last van voetproblemen door druk- en wrijving tijdens het sporten? Check www.wandelwol.nl voor filmpjes en vele toepassingen. Zet je sportvoeten op één! Ook vragen over je voeten, check de verkooppunten voor een voetverzorger bij jou in de buurt.

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie