Deel 3 – Over hoe het allemaal begon… Voetzoekers op de Vierdaagse Camping!

Maart 2021 – Over hoe het allemaal begon…

Deel 3 – Tja… de Nijmeegse Vierdaagse… Daar hadden wij – Dames van WandelWol – al veel over gehoord alleen nog niet meegemaakt. Ik ben weliswaar een wandelaar, het Pieterpad is al bedwongen en een ander pad al gestart. Maar vier dagen achtereen en dan ook nog eens 50 kilometer per dag lopen… nee, daar had ik geen oren naar. Verder ging mijn kennis aangaande dit evenement ook niet. Maar bij een pedicure uit Ooij wel! Het Nijmeegse virus zat bij haar in het bloed. En dat zij ons wel zag zitten, werd ons ook snel duidelijk…!

Nijmegen, vierdaagse, wandelwol, op pad, camping ooij, nederrijkswald, grote kat, zevenheuvelenweg, berg en dal

#kennismaken

Het grappige was dat zij ons antidruk-product niet eens kende, alleen van de verhalen die in pedicureland rondgingen. Maar dat deerde haar niets. Ze vond ons product al zo bijzonder dat het haar de moeite waard leek, om ons ook met het vierdaagse-virus te laten kennismaken. In positieve zin.

#bezoeken

Haar idee was om ons vanuit het Oosten naar Nijmegen te laten komen. En dan de campings te bezoeken voor een dag. Zodat wij de sfeer konden proeven en de Vierdaagse-deelnemers de WandelWol uitproberen. Ze was zo enthousiast dat zij voorstelde om de camping-eigenaren van tevoren te informeren en dat wij met ons antidruk-product de campingvelden bij langs gingen om de WandelWol te demonstreren.

#aankondiging

Zo gezegd, zo gedaan. Met een volgepropte auto vol WandelWol antidruk-wol reden wij die zonnige zondag goedgemutst naar Ooij. Daar kennisgemaakt met de desbetreffende pedicure – die we toen alleen nog maar telefonisch gesproken hadden. En vervolgens met ons drieën de Ooijpolder en de (pop-up)campings bij langs.

Posters met aankondiging hingen al her en der over de campings verspreid. Best spannend allemaal. Want wie is die Nijmeegse wandelaar? En wat is de Nijmeegse Vierdaagse? Hopelijk zouden we daar die dag achter komen.

En of ons antidruk-product geaccepteerd zou worden. Dat wisten we niet.

Het bleek een zeer bijzondere dag. Door de aankondigingsposters waren al veel mensen nieuwsgierig gemaakt en ging als een lopend vuurtje de velden rond. Karin ging samen met de Ooij-Pedicure de tenten en caravans bijlangs om het wandelWol-Woord te verkondigen. Het bleek een hilarische zet.

#schaapachtig

Omdat menig campinggast lekker van het zonnetje en dito drankje genoot, en er een ontspannen vakantie stemming heerste was menig vierdaagse-wandelaar geïnteresseerd. Maar was er ook tijd voor de welbekende schapen-grapjes… vermoedelijk veroorzaakt door ons Oosters accent en schaapachtig voorkomen, want wij waren natuurlijk nieuw in het Nijmeegse wereldje.

 

Zelf stond ik klaar met de manden vol WandelWol. Bij de ene camping was dit bij het washok, bij de andere bij de entree. Maar overal kwam men toch kijken wat voor Wonderproduct we dachten te hebben. De hele dag hebben we veel moeten praten, uitleggen, voordoen, nog eens uitleggen, voeten ingepakt, ongelovigen doen laten geloven en doorgewinterde wandelaars doen fronsen.

#overdestreepgetrokken

En ondanks enige twijfelaars, toch ook velen over de streep kunnen trekken. En vreselijk gelachen met de feestende campinggasten, want de stemming zat er goed in. Daarop besloten wij om het jaar erop de Vierdaagse in Nijmegen toch ook maar eens van dichtbij te willen meemaken. En die beslissing had enige onverwachte gevolgen… ons WandelWolletje rolde voort en wij hadden geen andere keuze dan er achteraan te hobbelen… maar ondertussen gebeurden er nog andere dingen. – wordt vervolgd!

Nanda van Spijker – Medisch Pedicure –

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie