Deel 4 – Over hoe het allemaal begon… WandelWol gaat naar de beurs!

April 2021 – Over hoe het allemaal begon…

Deel 4 – Na de gebeurtenissen in Nijmegen van die zomer in 2016 bleef ons WandelWolletje haar eigen pad volgen. Dus konden De Dames van WandelWol niets anders te doen dan er achteraan te gaan. Over onze benaming: De Dames van WandelWol is al een grappig verhaal op zich. Die wil ik wel even kort toelichten, want dat was namelijk ook een grapje – eentje die per ongeluk ontstond bij het afsluiten van een mailtje. Een kleinigheidje dus, maar inmiddels wel een begrip…

#de rode draad

Terug naar het verhaal van WandelWol. De rol van de pedicure blijft de rode draad in dit geheel. Vanuit de geboorteplek pedicurepraktijk Vechtdal VoetenZorg naar de enthousiaste Vierdaagse-pedicure uit Ooij kwam WandelWol terecht bij een pedicure uit Duiven die onze antidruk-wol ook zag zitten. Naast haar pedicurewerkzaamheden heeft ze ook een grote liefde voor oliën. Bovenal de functie en kwaliteiten van de diverse oliesoorten. Olijfolie, amandelolie, etherische oliën noem maar op. En het geval wilde dat zij haar eigen productlijn ontwikkelde: Oil’n More.

#op de beurs

Haar productlijn bleef niet onopgemerkt. En omdat WandelWol antidruk-wol een beschermende functie heeft paste dat heel natuurlijk bij haar visie van de oliën ter verzorging van de voet en het lichaam. Dus was haar vraag niet zo vreemd of De Dames van WandelWol ook wilden deelnemen aan de Pedicure Vakbeurs in Rotterdam waar zij al stond bij de Interfoot Groothandel voor de pedicure in Leerdam. En hup, de auto maar weer volgegooid. En zo belandden de Dames van WandelWol plots op de beurs. En niemand die ons kende.

Daar stonden we dan schaapachtig te kijken in die enorme hal met allemaal doorgewinterde standhouders in Rotterdam. Het voelde ietwat vreemd maar wel met goede moed. Onze stand was snel ingericht en onze blikken hoopvol gevestigd op al die bezoekers. In de gang voor onze stand gingen we druk aan het flyeren om de voorbijgangers geïnteresseerd krijgen.

#praten als Brugman

Best lastig, want ons product lijkt simpel maar krijg de mensen maar zover dat ze een luisterend oor willen bieden. “WandelWol?? Ken ik niet” “Is dat iets met sokken??” “Nooit van gehoord, moet je dat in je schoen stoppen??” “Nee, niet nodig hoor, ik wandel nooit!” En ga zo maar door…

“WandelWol?? Ken ik niet” “Is dat iets met sokken??” “Nooit van gehoord, moet je dat in je schoen stoppen??” “Nee, niet nodig hoor, ik wandel nooit!”

Twee dagen lang praten als Brugman. Vele oren mogen bereiken, maar weinig tot geen verkoop in die beide dagen. Gelukkig zijn wij twee veerkrachtige meiden en gingen we niet bij de pakken neerzitten. Want om een vakbeurs op deze wijze te mogen meemaken was al een ervaring an sich!

#dankbaar

Inmiddels zijn we niet meer weg te denken van de pedicurebeursvloer totdat Corona het beleid ging bepalen. Welgeteld acht keer hebben we er inmiddels gestaan, waarvan vanaf de tweede keer zelfstandig en niet meer weg te denken met een mooi WandelWol-assortiment wat in de jaren is uitgebreid. Dit was zeker allemaal niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen van degenen die heil zagen in ons ‘Dames van WandelWol’ en onze WandelWol-producten. Daar zijn wij; Nanda en Karin ons terdege van bewust en bovenal zeer dankbaar voor. Zonder hen hadden wij deze fantastische start niet kunnen maken!

#jaarafsluiting

Met dit verhaal loopt 2016 bijna ten einde. Een startjaar waarin veel is gebeurd en nieuwe projecten zijn begonnen. Zoals ook de Sallandse Vierdaagse waarvoor we werden uitgenodigd om op de streekmarkt te staan. Dat we erachter kwamen dat men ook allergisch kon zijn voor lanoline; het wolvet in onze antidruk-wol. Daar hebben we snel op in kunnen haken door een lanolinevrije variant op de markt te brengen.

#vriendschap

En er ontstond een mooie vriendschap met de Wandelvereniging Greenshoes uit Dalfsen. Zij boden ons ook een kans om onze naam in de regio te laten groeien door een onderdeel te mogen zijn tijdens de welbekende Midwinterhoorn-dagen aan het einde van elk jaar. Zo eindigde 2016 na een jaar vol indrukken en inspanningen, maar toen begon 2017 met een dierenarts en een caravan in de schuur… wordt vervolgd!

Nanda van Spijker en Karin Schaeffer – Dames van WandelWol

 

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie