Wrat

In dit artikel:

Wat is een wrat?
Klachten
Oorzaken
WandelWol antidruk-wol
Producten die uw probleem kunnen verhelpen

Wat is een wrat?

Menigeen kent wel een lelijk verhard uitstulpsel op de huid van handen, voeten of op andere plekken op het lichaam. Soms één en soms meerdere bij elkaar: wrat(ten). Maar wat is het nu precies?

Wratten zijn goedaardige gezwelletjes van de huid. Meestal worden ze veroorzaakt door een virus: het humaan papillomavirus (HPV). Door het virus ontstaat een infectie van de huid, waardoor huidcellen sneller gaan delen en een dikkere hoornlaag vormen. Het Latijnse woord voor wrat is verruca. Daarbij worden wratten vaak ingedeeld naar de plaats waar ze zich bevinden (voornamelijk handen en voeten) of naar de vorm (mozaïek, doorn, vlak, draadvormig).

Klachten bij een wrat

  • Pijn tijdens het lopen
  • Pijn bij het afzetten van de voet
  • Ongemak

Oorzaken van een wrat

  • Het Humaan Papillomavirus (HPV)
  • Een infectie van de huid door het virus

WandelWol antidruk-wol, de oplossing bij een wrat

Over het algemeen zijn wratten onschuldig en geven enkel sommige klachten, vooral aan de voet tijdens het lopen. De meeste wratten verdwijnen vanzelf binnen twee jaar en hoeven daardoor niet per se verwijderd te worden. In die tijd kan de antidruk-wol van WandelWol een goede oplossing bieden. Dankzij de wol ervaart u namelijk minder ongemak tijdens uw bezigheden en zult u amper merken dat u überhaupt een wrat heeft.

Producten die uw probleem kunnen verhelpen