Hallux Valgus

In dit artikel:

Wat is een Hallux Valgus?
Klachten
Oorzaken
WandelWol antidruk-wol
Producten die uw probleem kunnen verhelpen

Wat is een Hallux Valgus?

Een Hallux Valgus betekent dat de grote teen (de Hallux) niet meer recht staat, maar schuin naar binnen, in de richting van de tweede teen. Waarbij het middenvoetsbeentje naar buiten wordt gedrukt. Bij ernstige vormen staat de nagel van de grote teen naar binnen gedraaid.

Het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is van een Hallux Valgus, al lijkt erfelijkheid een rol te spelen. Ook lijkt er een verband te bestaan tussen het dragen van nauw schoeisel of hoge hakken en het ontstaan van een Hallux Valgus. Bij onderzoek is gebleken dat deze aandoening bij vrouwen veel vaker voorkomt dan bij mannen.

Ook zou deze teenstand kunnen ontstaan doordat spieren niet langer actief zijn en de grote teen zo een afwijkende stand aanneemt. Een beginnende Hallux Valgus is met spieroefeningen te verhelpen of te verminderen.

Klachten bij een Hallux Valgus

  • Door de scheve stand ontstaat er een (rode) bult, deze bult kan voor veel pijnklachten zorgen
  • De voorvoet wordt pijnlijker
  • Schurende pijn door de scheefstand

Oorzaken van een Hallux Valgus

  • Erfelijkheid
  • Dragen van nauwe schoenen
  • Dragen van hoge hakken
  • Spieren die niet langer actief zijn, waardoor de teen een afwijkende stand aanneemt
  • Over het algemeen komt een Hallux Valgus vaker bij vrouwen voor dan bij mannen

WandelWol antidruk-wol, de oplossing bij een Hallux Valgus

Als u last heeft van een Hallux Valgus is WandelWol antidruk-wol prima te gebruiken. Dankzij de wol kunt u uw pijnklachten verlichten. De pijn aan de (rode) bult die u kunt hebben kunt u verlichten door onze wol toe te passen. Als u last heeft van uw voorvoet of schurende pijn door de scheefstand kunt u ook prima de antidruk-wol toepassen. De wol werkt namelijk pijnverzachtend en zorgt voor een aangenaam gevoel tijdens het lopen.

Producten die uw probleem kunnen verhelpen