Vetkamerschade

In dit artikel:

Wat is vetkamerschade
Klachten
Oorzaken
WandelWol antidruk-wol
Producten die uw probleem kunnen verhelpen

Wat is vetkamerschade?

Voetzolen zijn best bijzonder. We kunnen de hele dag op dit stuk huid voortbewegen en staan zonder dat daar wonden door ontstaan. Dat komt omdat onder de huid vetkussentjes zijn die zorgen voor bescherming van schuif- en drukkrachten en die bieden daarmee ook schokabsorptie. De vetkussentjes worden ook wel “fatpad’s” genoemd. Deze fatpad’s liggen onder de bal van de voet en onder het hielbeen en biedt botjes, pezen, bloedvaten en zenuwen bescherming wanneer de voet de grond raakt.

Vetkussentjes kunnen dunner worden in de loop van de tijd. Ook kan het naar voren schuiven – waardoor de functie verloren gaat. Daarnaast kan, door te grote druk, schade ontstaan in de vetkussentjes. Vetkussentjes bestaan uit compartimenten en die dus kapot kunnen gaan.

Een doorgezakte voet is een aandoening waarbij de vetkussentjes dunner zijn geworden. De kopjes van de middenvoetsbeentjes voel je dan door de dunnere laag vetkussentjes heen. Datzelfde kan ook bij de hiel gebeuren. Er zijn verschillende stadia van vetkussenschade; van mild tot ernstig. Dunner wordende vetkussens kan allerlei pijnklachten veroorzaken.

Pijnklachten ontstaan doordat zenuwbanen die in de vetkussentjes zitten in de knel komen door druk of verschuiving.

Klachten bij vetkamerschade

  • Pijn onder de voorvoet die zich langzaam uitbreidt gedurende de dag van belasting
  • Tintelingen, brandend of een doof gevoel zowel in rust als bij beweging
  • Klachten verergeren bij langdurige belasting van de voorvoet

Oorzaken van vetkamerschade

  • Veroudering of overbelasting
  • Verschuiving van het vetkussen
  • Buigpezen die last hebben van druk
  • Dragen van schoenen (voetspieren staan stil)

WandelWol antidruk-wol

Wat kan WandelWol antidruk-wol hierin betekenen? WandelWol heeft een dempende werking en kan zo deels de beschermende functie van de vetkamer oppakken. Let wel; WandelWol is geen medisch hulpmiddel. Herken jij deze klachten of heb je twijfels hierover? Neem dan contact op met de podotherapeut.

Zoek een WandelWol-verkooppunt bij jouw in de buurt! Of bestel hier je WandelWol!

Producten die uw probleem kunnen verhelpen