Wintertenen

In dit artikel:

Wat zijn wintertenen?
Klachten
Oorzaken
WandelWol antidruk-wol
Producten die uw probleem kunnen verhelpen

Wat zijn wintertenen?

Last hebben van wintertenen, ook wel wintervoeten genoemd, is een aandoening waarbij de bloedvaten in de tenen vernauwen als gevolg van blootstelling aan koude temperaturen, vandaar de naam ‘wintertenen’. Door de vernauwing van de bloedvaten wordt de bloedcirculatie naar de tenen belemmert en kan leiden tot koude, pijnlijke en of verkleurde tenen.

Wintertenen komen veel voor bij mensen die veel buiten zijn in de kou, daardoor is het een veelvoorkomend probleem gedurende de wintermaanden. Het is dan ook belangrijk om gedurende de wintermaanden uw tenen warm te houden.

Het is belangrijk om tijdig wintertenen te verhelpen, in sommige gevallen kan het namelijk voorkomen dat wintertenen zorgen voor blijvende beschadiging aan uw tenen. Zo kunnen wintertenen ervoor zorgen dat de bloedvaten in uw tenen blijvend beschadigd worden. Door de verminderde bloedcirculatie kunnen wonden, die zich ontwikkelen bij uw tenen, moeilijk genezen. In extreme gevallen kunnen wintertenen leiden tot nekrose, bij nekrose sterven delen van het weefsel in de tenen af als gevolg van de verminderde bloedcirculatie.

Klachten bij wintertenen

  • Koude en pijnlijke tenen: als gevolg van de verminderde bloedcirculatie kunnen uw tenen koud en of pijnlijk aanvoelen.
  • Verkleuring van de tenen: de tenen kunnen wit of blauw worden als gevolg van de verminderde bloedcirculatie en later rood of paars, als de bloedcirculatie weer herstelt.
  • Tintelingen en doofheid: sommige mensen kunnen tintelingen en of doofheid ervaren in de tenen.
  • Verminderde gevoeligheid: sommige mensen ervaren een verminderde gevoeligheid in de tenen.

Oorzaken van wintertenen

  • Weersomstandigheden: koude temperaturen en vochtigheid kunnen de bloedvaten in de tenen vernauwen en een verminderde bloedcirculatie veroorzaken.
  • Levensstijl: levensstijlfactoren zoals roken of een slechte voeding kunnen ook de bloedcirculatie beïnvloeden en bijdragen aan het ontwikkelen van wintertenen.
  • Ernstige ziekten: wintertenen kunnen ook een symptoom zijn van ernstigere ziekten, zoals sclerodermie of lupus.
  • Vasculaire aandoeningen: aandoeningen die de bloedvaten beschadigen, zoals arteriosclerose of trombose kunnen ook leiden tot een verminderde bloedcirculatie.

WandelWol antidruk-wol, de oplossing bij wintertenen

Zoals eerder op deze pagina geschreven is het belangrijk om wintertenen tijdig te verhelpen, omdat het in sommige gevallen kan leiden tot ernstigere problemen. WandelWol antidruk-wol is een perfect product om wintertenen te verhelpen en er preventief tegen is.

WandelWol antidruk-wol is gemaakt van zachte, ademende, kwalitatieve Nederlandse schapenwol. De wol geeft u het gevoel te lopen op wolken en past zich gemakkelijk aan naar de vorm van de tenen of de voet.

Het gebruiken van WandelWol antidruk-wol helpt bij het voorkomen van wintertenen door de bloedcirculatie te bevorderen en de tenen warm te houden. Daarnaast verhelpt WandelWol antidruk-wol wintertenen, door de tenen warm te houden en de bloedcirculatie weer te herstellen.

Producten die uw probleem kunnen verhelpen