Likdoorn

In dit artikel:

Wat is een likdoorn?
Klachten
Oorzaken
WandelWol antidruk-wol
Producten die uw probleem kunnen verhelpen

Wat is een likdoorn?

Een weke likdoorn (clavus molle) is een wit uitgeslagen stukje eelt wat zich meestal vormt tussen de 4e en 5e teen. De huid is vaak zompig veroorzaakt door transpiratie en heeft een pijnlijke kern wat wordt veroorzaakt door het voortdurend kneden van de huid tussen uitsteeksels van het botje van de teenkootjes tijdens het bewegen. Druk en tegendruk is hier de boosdoener. Dat kan komen door de afwijkende stand van de desbetreffende teen, te smalle pasvorm van de schoen of overgewicht.

Klachten bij een likdoorn

  • Pijnlijke plek
  • Extra pijnlijk doordat de likdoorn meestal dicht tegen het bot aanzit
  • Voornamelijk bovenop de teen

Oorzaken van een likdoorn

  • In de meeste gevallen is het dragen van te kleine schoenen de oorzaak
  • Een afwijkende stand van de voeten

WandelWol antidruk-wol, de oplossing bij een likdoorn

Het is belangrijk om een likdoorn te laten verwijderen door een voetspecialist. Voor de voetspecialist is het gemakkelijker om de likdoorn te verwijderen als de huid droog is. Om de huid voortdurend droog te houden en de pijnklachten te verlichten is WandelWol antidruk-wol een goed product om te gebruiken.

Gebruik bij likdoorns geen likdoornpleisters met salicylzuur die te koop zijn bij de drogist of de supermarkt. Het salicylzuur is namelijk een etsende stof en verweekt de hoornlaag. Bij onjuist gebruik wordt ook de gezonde huid aangetast en kunnen er wondjes en ontstekingen ontstaan.

Producten die uw probleem kunnen verhelpen