Deel 7 - Over hoe het allemaal begon...Stress op de wedren

Deel 7 – Over hoe het allemaal begon…Stress op de wedren

Juli 2021 – Over hoe het allemaal begon…

Deel 7 – In onze WandelWol-beginfase was het iedere keer weer spannend wanneer de mailbox aankondigde dat er weer een bestelling was geplaatst. Dit gebeurde gewoon thuis tussen de praktijk en het huishouden door. Pling! Bestelling… joehoe! Uitprinten, inpakken en wegbrengen. Het lokale postkantoor was verbaasd over de aantal keren dat ik weer met een pakketje kwam. Eerst wekelijks, toen dagelijks en soms zelfs meerdere keren per dag! We waren enthousiast en wilden de klanten op hun wenken bedienen. Dat ging best en kon ook makkelijk tussen de bedrijven door. Toen wel…

#luxeprobleem

Maar gaandeweg werden het er meer en meer en ook de pedicurepraktijk groeide en werd het steeds krapper qua tijd om alles op tijd weg te krijgen. De garage was inmiddels een plek van opslag en verwerken geworden, de fietsen stonden buiten en in de garage domineerde het stapels dozen, inpakmateriaal en bigbags vol met zakjes WandelWol antidruk-wol. Voorraad werden door moeders en tante gedaan, maar ook die konden het niet langer af. Dus er ontstond een luxeprobleem.

Om het allemaal wat gestroomlijnder te krijgen werd besloten om het verwerkingsproces op een andere werklocatie te brengen. We groeiden een beetje uit ons jasje en hadden te weinig handen. Dus werd in onze gezinnen gekeken of er pubers waren die wij aan het werk konden zetten. En van lieverlee kwamen er een paar buurvriendjes bij, klasgenootje enzovoort. Het begon al echt op een bedrijf te lijken. Supertrots natuurlijk!

#wedren

Na te zijn bijgekomen van alle indrukken van de landelijke Wandelvierdaagse hebben we de koppen bij elkaar gestoken om eens te zien wat we het jaar daarop konden gaan doen. En zo lag in 2018 WandelWol antidruk-wol in de schappen van de Wedren Pop-up drogist met ons beitjes ernaast om WandelWol antidruk-wol uit te leggen. Wat wij vreselijk spannend vonden!

#klachten

En bijzonder. Want wat waren er veel wandelaars op de been en wat hadden die veel zin en plezier in de aanloop naar de aftrap. We werden overstelpt met vragen en als rasechte drogist-medewerkers probeerden we iedereen zoveel mogelijk te voorzien van antwoorden en bijbehorende producten. Toch werden we enigszins zenuwachtig, want met zoveel enthousiaste WandelWol-lopers zou de startdag beslissend zijn qua positieve functionaliteit van ons antidruk-product. Want wat als men terugkwam met klachten…?

En die kwam: één persoon kreeg ondanks WandelWol toch blaren. Maar daar bleek achteraf dat er te weinig was gebruikt. Verder alleen maar lovende reacties en nog meer enthousiastelingen. Het ging als een WandelWol-vuurtje door de hele slinger wandelaars en iedere dag kwamen er nog meer wandelaars het ‘WonderWol’ halen. Wij werden zelfs van het schap weggeduwd en waren haast niet meer nodig ter info. Het was gewoonweg niet te geloven!

#opdepedalen

Wie nog nooit in Nijmegen is geweest tijdens dit evenement heeft geen idee wat dit teweeg brengt in de stad Nijmegen. Er zijn strikte regels en vergunningen voor degene die zijn doel ergens op de wedren heeft. Onze overnachtingen vonden plaats op Camping Nederrijkswald in Berg en Dal. Vandaaruit gingen we op de fiets naar de wedren in het hartje van Nijmegen. En dat was heerlijk! Door de bossen, heuvel op en heuvel af… roetsjen we zo de binnenstad in. Heerlijk vrij op de pedalen.

Totdat we het op zekere dag we niet konden redden. Want er was een bestelling doorgekomen die wij vanaf de camping konden verzorgen en die moest naar een postkantoor gebracht worden. En met de auto moest het zeker lukken om weer op tijd op de wedren te zijn.

#berenopdeweg

Helaas ben ik het type wat zich van tevoren al wat onzeker kan gaan voelen door het vooruitzicht van een drukke stad met allerlei wegbewijzeringen en omleidingen in combinatie van een zekere maandelijkse hormonale disbalans. Het ging goed tot aan de stad en ik last kreeg van onrust; “dit gaat ‘m niet worden!”. Alles was afgesloten, de stad was een mierenhoop en ergens moesten we onze weg vinden met de auto.

Karin is meer het alles-komt-altijd-goed-type. Heel belangrijk, want waar ik allerlei beren zag lopen, zag zij mogelijkheden. Het stuur had ik inmiddels overgedragen aan haar want naast mijn hartkloppingen steeg ook mijn bloeddruk. Stel je een witte Aygo voor met daarin twee WandelWol-Dames, waarvan de één de grootste lol heeft met het zoeken naar mogelijkheden en de ander badend in het zweet. Het werd een gebed zonder einde. Overal waar we kwamen mochten we met de auto er niet in. Wandelaars domineerden de stad. Politie en verkeersregelaars hadden alles goed onder controle en dulden zelfs geen lieflijke glimlachjes van de Dames. Er was nog slechts één optie mogelijk: terug naar de camping en de fiets pakken. Op naar de stand om zere voeten te helpen!

#reviews

Na vijf dagen van hard werken, heen en weer naar de camping fietsen en duizenden wandelaars te hebben gesproken en geholpen zat het werk erop en konden we vrijdags op onze lauweren rusten. ’s Morgens lagen we nog heerlijk na te dommelen toen via we via whatsapp geattendeerd werden van het feit dat op de radio ons product genoemd werd als blarenredmiddel door een vierdaagse-loper. Weer stress! Stel je voor dat de presentator ons wilden spreken en we lagen nog in bed, helaas was ook deze stress niet nodig… wel kregen we na die tijd nog heel veel bedankmailtjes en mooie reviews met het effect en de prestaties met WandelWol antidruk-wol.

 

Nanda van Spijker en Karin Schaeffer – Dames van WandelWol

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie