Dikke vingers tijdens het wandelen ... wat is dat!?

Dikke vingers tijdens het wandelen … wat is dat!?

Dikke vingers tijdens het wandelen – hoe pak jij dit aan of in?

De oorzaak heeft waarschijnlijk te maken doordat je handen vaak statisch naar beneden hangen wanneer je wandelt. Daardoor kan vocht zich ophopen en geeft het een onprettig en zwaar gevoel in handen en vingers. Door de armen, handen en vingers meer te laten bewegen tijdens het wandelen zullen je handen al snel prettiger aanvoelen.

Wanneer je je spieren en zo ook de doorbloeding laat werken, zullen opgehoopt vocht en afvalstoffen afgevoerd worden door de beweging van de armen. Maar hoe doe je dat? Dat kan door met je armen te zwaaien terwijl je loopt of staat. Doe dat met regelmaat tijdens het wandelen. Het is ook op te lossen door iets in je handen te nemen; een knijpballetje, flesje water, een pluk gras (ruikt ook lekker natuurlijk), takjes of wandelhoutjes.

WandelHout is een handig en lichtgewicht tool bij (lange afstands-) wandelingen wanneer klachten ontstaan zoals volle, opgezette en/of stijve handen en vingers.

WandelHout is gemaakt voor de wandelaar die zijn handen en vingers wil bewegen om de doorbloeding te optimaliseren zodat vochtophoping vermindert en het wandelen plezieriger doet verlopen. Het gebruik is te vergelijken met het effect van Noords wandelen waarbij de handen en armen in beweging blijven.

WandelHout is te koop via de WandelWolverkooppunten of via de webshop van WandelWol.

 

Tekstbewerking: Nanda van Spijker – WandelWol VOF

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie