Deel 6- Over hoe het allemaal begon... en wat er tussendoor nog gebeurde!

Deel 6- Over hoe het allemaal begon… en wat er tussendoor nog gebeurde!

Juni 2021 – Over hoe het allemaal begon…

Deel 6 – Juni 2021 Over hoe het allemaal begon…

Het verhaal van WandelWol gaat niet alleen over hoe het is ontstaan, ook komt naar voren hoe enthousiast de mensen raken van ons antidruk-product en ons bedrijf WandelWol® in zijn algemeenheid. Daar zijn wij; Karin en Nanda vaak heel verrast over. En wij vinden het daarbij heel belangrijk dat naast onze productgebruikers, ook ons bedrijf voor iedereen een sociaal maatschappelijk aspect heeft. En die ontdekken we op vele fronten…

#Schaapskudde
Eén van de aspecten is bijvoorbeeld onze natuurlijke insteek. WandelWol vindt zijn roots in het Vechtdal in de provincie Overijssel. En laat daar destijds in 2017 een herderin rondlopen met een kudde schapen over de Lemelerberg waar wij affiniteit meehadden. Herderin Anita Wichers is met heel haar hart verbonden aan de Lemelerberg en de schaapskudde. Ieder jaar verzorgt ze als voedvrouw vele geboorten van lammeren en struint ze dagelijks over de Lemelerberg met haar kudde en haar honden die haar werk tomeloos ondersteunen. En zo kwamen we via haar in contact met Landschap Overijssel waarmee een mooie vriendschap is ontstaan.

#Landschap Overijssel

Jaarlijks doneren wij; Dames van WandelWol – een bedrag waarmee het Landschap de natuur in Overijssel een warm hart toedraagt en waar de schaapskudde ook weer voordeel aan heeft. Ook organiseert het Landschap jaarlijks de Lammetjesdag met een streekmarkt en is het mogelijk om met de kudde in contact te komen (helaas door Corona is dit tijdelijk stilgelegd). Onze WandelWol-caravan was daarmee weer eens de blikvanger en handig als marktkraam voor ons WandelWol-assortiment. Op deze bewuste dag in maart werd dan ook de eerste cheque overhandigd aan Anita en de beheerder van Landschap Overijssel.

#Proef Dalfsen

Ook werden we in 2017 gevraagd om deel te nemen aan Proef Dalfsen. Een lokale markt in onze eigen woonplaats – dat heeft ook zijn charmes natuurlijk. Naast interesse in WandelWol antidruk-wol werden ook vele nieuwsgierigen naar de caravan getrokken, Opvallend veel mannen, viel ons op – maar of dat door onze charmes kwam is ons nog niet helemaal duidelijk tot op de dag van vandaag. De Biod Bambi (vertederende naam) heeft een zekere aantrekkingskracht – dat is inmiddels wel gebleken.

De naam WandelWol wordt vaak in verband gebracht met het immens populaire en oeroude beweging: wandelen. In eerste instantie dacht men ook dat het om sokken ging, en als het dan duidelijk werd waarvoor het diende kwam daarop de vraag of het wel ging passen in de schoen. Met veel geduld en plezier legden we uit wat WandelWol is en wat het doet. En zo langzaamaan raakt men ervan overtuigd dat het uiterst effectief is.

#De ultieme tip!
Pedicures die net zo enthousiast zijn als de Dames komen ook met goede ideeën. De meest effectieve tip was die van een pedicure die zij met ons deelde op de pedicurevakbeurs. Zij had bedacht om een gaatje in de antidruk-wol te maken om de kwaal nog beter te kunnen inpakken met behulp van de omliggende tenen. Een sublieme tip! En die delen we graag aan onze gebruikers en verkooppunten.

#Green Shoes
Wandelen is al vele jaren een trend en zo komen ook veel wandelaars met voetvragen naar mijn pedicurepraktijk. Vanuit mijn praktijk kwam ik in contact met degene die wandelroutes uitstippelt voor Greenshoes – dé wandelorganisatie uit Dalfsen. En Karin had weer contact met een vrijwilligster van Greenshoes en zo wilde het gebeuren dat van weerskanten contacten werden gelegd en beiden wel heil zag in het werk van de ander. Het ontstaan van weer een nieuwe vriendschap was geboren!

Greenshoes is inmiddels (landelijk) bekend met het organiseren van vele jaarlijks terugkerende populaire wandelingen, met als topper de Midwinterhoorn-wandeling aan het einde van het jaar. Compleet met erwtensoep, de borrel en de Midwinterhoornblazers. Ook vaste prik zijn de Country Dancers Ankum/Witharen. De klik met Greenshoes was direct merkbaar en de gunfactor ook. Ook bij dit evenement kwam onze Biod Bambi weer van stal, maar dan als aankondiging van de aanwezigheid van de Dames van WandelWol.

#Extra handen

Terugblikkend op 2017 kunnen we concluderen dat De Dames van WandelWol een mooi bedrijf in de markt hebben gezet en langzamerhand steeds meer voeten aan de antidruk-wol krijgt. Dat blijkt wanneer het aantal bestellingen oploopt en het inpakken zo langzamerhand niet meer door ons tweeën gedaan kan worden. In november besluiten we dan ook om personeel aan te nemen. Het wordt nu een WandelWol-kudde waar we ook een mooi verhaal over kunnen vertellen… wordt vervolgd!

Nanda van Spijker en Karin Schaeffer – Dames van WandelWol

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie