Een weke likdoorn... wat is dat!?

Een weke likdoorn… wat is dat!?

Weke likdoorn – hoe pak jij dit aan of in?

Een weke likdoorn (clavus molle) is een wit uitgeslagen stukje eelt wat zich meestal vormt tussen de 4e en 5e teen. De huid is vaak zompig veroorzaakt door transpiratie en heeft een pijnlijke kern wat wordt veroorzaakt door het voortdurend kneden van de huid tussen uitsteeksels van het botje van de teenkootjes tijdens het bewegen.

Druk en tegendruk is hier de boosdoener. Dat kan komen door de afwijkende stand van de desbetreffende teen, te smalle pasvorm van de schoen, overgewicht etc.

Een weke likdoorn is voor de voetverzorger makkelijker te verwijderen wanneer de verweekte huid droog is. Advies is om daarvoor WandelWol antidruk-wol in te zetten.

Voordeel van WandelWol antidruk-wol is dat het transpiratievocht opneemt en zo de huid zich kan herstellen en verharden – wat de behandeling makkelijker maakt. Tevens haalt WandelWol antidruk-wol de druk eraf waardoor pijnklachten direct stoppen en door de aanwezige lanoline vanuit de antidruk-wol wordt de huid ook nog eens verzorgt.

Een verweekte huid is lastiger te snijden en de kans op wondjes is dan aanwezig. Gebruik bij likdoorns geen likdoornpleisters met salicylzuur die te koop zijn bij de drogist of supermarkt. Salicylzuur is een etsende stof en verweekt de hoornlaag. Bij onjuist gebruik wordt ook de gezonde huid aangetast en kan wondjes en ontstekingen veroorzaken. Dit is niet wenselijk bij de huid waar gevoelsverlies en vaatproblematiek aanwezig is.

In onderstaand filmpje wordt gebruik gemaakt van een slingertje rondom de tenen. Deze kun je ook toepassen om een ruiterteen op zijn plek te krijgen.

WandelWol antidruk-wol toepassen na overleg met de deskundige. Bij wondjes deze eerst afdekken en dan WandelWol antidruk-wol toepassen.

Tekstbewerking: Nanda van Spijker – WandelWol VOF

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie