Deel 2 – Over hoe het allemaal begon… Wat als het een succes blijkt?

Februari 2021 – Over hoe het allemaal begon…

Deel 2 – “Wat als het een succes blijkt?” Vroeg Manlief toen de eerste bestellingen binnenkwamen. Ik was ondertussen druk met het wegen, vullen en inpakken van zakjes WandelWol antidruk-wol. Tja… hoe ga ik dat aanpakken, daar had ik nog niet echt over nagedacht…

Op Facebook kwamen de eerste pagina-likers binnen en ook de website was snel gemaakt. En met de bestellingen vanuit de pedicurewereld werd het hard aanpoten naast mijn werk als voetverzorgster. Ondertussen sprak ik mijn vriendin Karin. Als nagelstyliste en administratief medewerkster had zij een beetje verstand van nagelproblemen en meer over het betere regelwerk. Ikzelf handig met tekst en plaatjes, zij meer verstand van administratie – en beiden ondernemend vormden we de perfecte WandelWol-match.

#kvk

Op 5 juni 2016 zijn we samen naar de KVK in Zwolle gestapt en een uur later was het beklonken. WandelWol VOF was een feit. Omdat het product inmiddels al wat lokale bekendheid had, maar bij lange na nog niet genoeg – werd het idee geboren om bij de Avondvierdaagse in Nieuwleusen– het geboortedorp van WandelWol – de WandelWol antidruk-wol te promoten.

En dat mocht van de Avondvierdaagse-organisatie, dus wij met veel enthousiasme en heel veel proefzakjes op weg naar het terrein van Voetbalvereniging USV. Dat ik net die dag daar met een zere mond stond vanwege een tandartsbehandeling mocht de pret niet drukken.

#avondvierdaagse

Gesetteld en vol goede hoop stonden we klaar voor al die wandelvoeten groot en klein. Voor ons was de werking en toepassing van WandelWol antidruk-wol duidelijk, maar dat was nog niet het geval voor degenen waarvan wij het vermoeden hadden dat die het nodig hadden. Proefzakjes WandelWol werden gretig afgenomen en na uitleg kregen we na het wandelen vele positieve reacties. Dat gaf de burger moed!

usv, avondvierdaagse, Nieuwleusen, test, wandelwol

#ANWB wandelweekend

De logische stap om het aanbod om bij de tent van het ANWB WandelWeekend te mogen staan was dan als snel genomen. We kregen een prachtplek bij de inschrijving – tevens aankomstplek – en dat was voor ons ook het moment om WandelWol antidruk-wol aan de doorgewinterde wandelaar voor te leggen. Wij boden niet alleen hulp aan de wandelaar met zere voeten, ook degene met ‘geldproblemen’ kregen we enthousiast.

Dat was het moment waarbij twee wandelaars tot de ontdekking kwamen dat de inschrijving niet kon doorgaan omdat de portemonnee nog in de auto lag en daar tien minuten voor hadden moeten lopen voordat men überhaupt van start kon gaan – dus boden wij hierop hulp om voor te schieten. Wat men naast ons antidruk-product toch ook al heel bijzonder vond.

#goedgemutst

Het voordeel van deze Driedaagse was dat wij de wandelaars iedere dag op een andere plek weer tegenkwamen. Ommen, Dalfsen en Hardenberg met mooie wandelroutes in de omgeving van het Vechtdal. De eerste dag liet men ons merendeel voor wat het was, behalve degenen die in de gaten kregen dat wij proefzakjes weggaven.

Daaropvolgend kwam de andere dag weer andere geïnteresseerden en voeten die twijfelden. Die pijnlijke voeten werden ingepakt en kwamen goedgemutst de finish over wat weer een kettingreactie gaf bij de voeten van de derde dag die problemen ondervonden.

#leerles

Natuurlijk ontmoetten we ook wat minder enthousiaste voeten. Dat werd voor ons ook een leerles – niet iedereen heeft voetproblemen of ze hebben hun eigen remedie. En wat werkt: werkt! is onze WandelWol-gedachte. Dus zal de echte langeafstandsloper niet zo snel wijzigen van gewoonte. Maar dat deert ons niet. Interesse was in het algemeen gewekt en zo ook enthousiaste voeten. Dat soms nieuwe dingen moeten landen bleek achteraf uit de vele mailtjes die wij mochten ontvangen. En dankbare wandelaars voor het vertrouwen in ons product.

Ergens op de WandelWol-route kwamen we in contact met een super-enthousiaste pedicure uit Ooij... toen kwam Nijmegen ineens in beeld… dat hebben we geweten!

• wordt vervolgd •

Nanda van Spijker – Medisch Pedicure –

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie