Deel 1 – Over hoe het allemaal begon… loop mee met de tijdlijn

Januari 2021 – Over hoe het allemaal begon 

Deel 1 – Het kwam allemaal door een wandeling op Teva’s begin mei 2016. Ik loop graag en veel. Tien kilometer van Balkbrug naar Nieuwleusen leek daarom een ei(nd)tje, maar door drukkend weer en blote voeten in de sandalen ontstond door wrijving en vochtige voeten (rubberen voetzool) een blaar bij de laatste kilometer. Strompelend ben ik naar mijn ouders gelopen – dat was dichterbij dan mijn eigen huis. 

Nieuwleusen, balkbrug, wandelen, tip, advies, moeder, raad, blaar, drukvrij, pijn, lopen, wandelen, asfalt, vocht, voeten, sandalen

#blaar

Mijn moeder die altijd klaarstaat met raad en advies gaf me een dot schapenwol. Met als tip: niet klagen maar dragen. Dus het stukje wol ging in de broekzak met de gedachte: “Het zal wel”. De andere dag heb ik toch besloten om de blaar af te dekken met moederswol. Want de blaar was nog heel (was echt een grote plek onder de bal van de voet en ik wilde die niet kapot maken ivm infectie-gevaar) en het lopen ging lastig.

#effect

Ik was dan ook zeer verrast over het effect van moederswol, want de klachten waren bijna direct over! Na enkele dagen de wol gebruikt te hebben bleek zelfs dat de blaar aan het leegtrekken was zonder dat deze stuk was gegaan. En omdat mijn werk het verzorgen van andermans voeten is, leek het mij dan ook een prachtig idee om dit toe te passen in de praktijk van Vechtdal VoetenZorg. Dus dit uitgetest bij de voeten van mijn cliënten en die waren ook direct enthousiast: WandelWol antidruk-wol werd daarmee een feit!

#sportpedicure

Het werd nog mooier! Tijdens mijn studie tot sportpedicure (het is bewezen dat je sportprestaties verbeteren en de kans op blessures verminderen met het verzorgen van je voeten en de pedicure helpt je daarbij) kwamen vele onderwerpen aanbod. Eén van de onderwerpen was preventie en antidruk-middelen. Preventie betekent letterlijk: voorkomen van.. en meer aandacht geven aan je voeten helpt zeker bij het voorkomen van blessures, al zou je dat niet direct denken. Maar vele sporters (amateur én professionals) ervaren toch vaak problemen aan de voeten – helaas wordt dan niet altijd gedacht dat de pedicure daar hulp bij kan bieden.

#eigenproductopdemarkt

Omdat ik inmiddels al een gestaag aantal afnemers had verkregen via mijn eigen praktijk, riep ik tijdens de les (een beetje als grapje) dat ik mijn eigen antidruk-middel had ontwikkeld: WandelWol antidruk-wol. Mijn mede-studenten – ook pedicure van beroep – werden nieuwsgierig en concludeerden dat wanneer het voor mijn cliënten wekte, het ook voor de voeten van hun praktijk kon werken. En zo vond WandelWol antidruk-wol vanuit mijn pedicurepraktijk zijn weg naar de pedicure in heel het land en inmiddels ook in Belgie.

• wordt vervolgd •

 

Nanda van Spijker – Medisch Pedicure –

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie