WandelWol Ervaringen

Wandelsport

Juli 2019 • Chantal:

 Onze zoon van 11 gebruikt hem nu ook tijdens zijn 1e vierdaagse. Top spul en zijn voeten waren vandaag op de laatste dag tiptop!👍


Juli 2019 • Samantha:

 ik heb er vrijdagavond gebruik van gemaakt, maar dat was super heerlijk! Volgend jaar ga ik het zeker gebruiken. Super bedankt!!😘


Juli 2019 • Katja:

 Top spul👍...dit jaar geen blaren onder mijn nagels


Juli 2019 • Sylvia:

Ja zeker! En het beviel prima anders had ik ‘m niet uitgelopen.


Juli 2019 • Antoinette:

Heb het gebruikt, vond het lastig om tussen de tenen te “wikkelen”. En ondanks dat toch een blaartje. Dus uiteindelijk toch weer over op de vette watten.


Juli 2019 • Sjoukje:

Dit jaar voor het eerst "Alpaca" wandelwol gebruikt. Voor het eerst in 5 jaar geen blaren gelopen( 1 heel kleintje) . Dus ik zeg :TOP spul🤩


Juli 2019 • Anja:

Echt een uitkomst, voor het 2de jaar blaarvrij💪, ik ben fan en raad het iedereen aan!!


Juli 2019 • Martha:

Gewoon met wandelwol, vooral op de 3e dag gaf dit veel minder wrijving, dus hitte oftewel geen blaren. Goede duursport voeding en drinken & massages na iedere wandeldag. Gisteren al bijna weer hersteld en vandaag weer back in business


Juli 2019 • Thea:

4daagse gelopen voor de 14e x. Altijd blaren op mn tenen gehad. Maar de laatste 2x preventief al wandelwol tussen mn tenen gedaan. Sindsdien slechts 1 ieniemini blaartje gehad op een plek waar net geen wol zat🙈. Zeer te tevreden over wandelwol. Ik loop de 4daagse echt niet meer zonder!


Juli 2019 • Hilde:

De wandelwol heeft mij goed geholpen.


Juli 2019 • Simone:

geen blaren!👍


Juli 2019 • Franklin:

De tenen bedekt met wandelwol, zitten vaak klem, geen blaren. Ben dus tevreden.


Juli 2019 • Tiny:

Helaas ook ik nog blaren, maar wel minder


Juli 2019 • Monique:

Top! Op de branderige plekken aangebracht. Pijnloze vierdaagse gelopen.


Juli 2019 • Erna:

 Jazeker: had de eerste dag een zeer pijnlijke drukplek op mijn hak. Door wandelwol is dit (denk ik) geen blaar geworden. Later in laten tapen en de andere drie dagen daarover weer wandelwol gedaan en pijnloos uitgelopen! 


Juli 2019 • Sandra:

 Gebruikt tijdens de Barchemse vierdaagse, nog steeds wel blaren, maar minder als andere jaren. Normaal heb ik ze ook onder de bal van de voet en daar heb ik ze deze keer niet gehad. Gebruik de wandelwol sinds vorig jaar altijd bij wandeltochten vanaf 10 kilometer.


Juli 2019 • Henny:

ik heb wandelwol gebruikt. Ben er zeer tevreden over 👍. Maar ondanks dat, heb ik toch nog af en toe een blaar.


Juli 2019 • Marina:

Dit jaar een nog dikkere dot wandelwol om mijn beide (tweede) tenen (waar ik eerst wat fixumull opplak) gedaan met de hoop nu eindelijk eens geen blaren te ontwikkelen en zo mijn nagels te verliezen en het lijkt gelukt! Ze waren al blauw geweest, dus zijn er nu wel af, maar de nieuwe nagels die eronder zitten lijken ongeschonden. Ook weinig pijn aan mijn tenen gehad nu. Heel fijn!

Een blije Vierdaagseloper.


Juni 2019 • Marcel:

De afgelopen 2 dagen heb ik de 2 x30 van Amersfoort gelopen. De vorige keer had ik mijn voeten helemaal kapot gelopen met grote blaren. Op advies van mijn pedicure wandelwol gekocht. En deze keer, naast vermoeide voeten, totaal nergens last van qua blaren, en heel ontspannen kunnen lopen. Wat een geweldig product 👍👍👍👍


September 2018 • L. van Oven:

WandelWol antidruk-wol, of dat wat is? Het is geweldig! Dit jaar gebruikt op de plekken waar druk ontstond, onderweg naar Santiago. Geen enkele blaar heeft zich verder ontwikkeld. Echt heel fijn om te gebruiken.


Juli 2018 • A. van Scheer:

Mijn broer liet weten de vierdaagse te gaan lopen. Best bijzonder als je bedenkt dat wij Nijmegenaren zijn, maar de vierdaagse tot nu alleen aan de zijlijn meemaakte. Preventief gaf ik hem een zak wandelwol mee. Hij zei te hebben getraind, wat later minimaal bleek te zijn. Na de eerste dag lopen ;scheenbeen ontsteking.. Maar mijn broer (soms huilend) zette door. De vriend waarmee hij liep, helemaal kapot van de blaren, strompelde mee. Mijn broer en zijn maat hebben de vierdaagse uitgelopen 4x50 km. En mn broer, 0,00 blaren. Dank voor dit fantastische product! Ook namens mijn broer xx


Juli 2018 • C. van Dis:

Hallo dames van Wandelwol.

 

Ik heb in géén jaren zo fijn de 4-daagse van Nijmegen gelopen. Ik heb nu 8x de 4-daagse gelopen. Het eerste jaar heel veel blaren gehad. De volgende jaren de voeten ingetapet, 6 jaren. Maar ik kon moeilijk slapen omdat je met sokken moet slapen, anders gaat de tape los. En dan moet je altijd al warme voeten hebben. Dus ik was op zoek naar iets anders. Via,via, kwam ik bij Wandelwol terecht. Diverse trainingen al mee gelopen. Dus nu ook met de Nijmeegse 4-daagse. Geweldig spul. We zaten elke dag na het lopen op de Wedren. En mijn zakje Wandelwol is de hele groep door gegaan. Sommige lachten en geloofden niet dat, dat werkt. Maar vrijdags naar mijn voeten gekeken te hebben. Géén ene blaar. Waren ze toch verkocht. Ze moesten het adres van Wandelwol hebben. Dus ik heb ze toch overtuigd. Ik voelde op weg naar huis vrijdags de wind over mijn tenen. Dat kende ik niet in al die jaren. Géén wandeltocht of 4-daagse zonder wandelwol.  Bedankt dames. 


Juli 2018 • J. Christoffel:

Normaal gesproken heb ik na de eerst 5 km lopen al blaren maar na het gebruik van wandelwol had ik na 39.9 km nog geen enkele blaar. Mijn pedicure heeft 6 weken mijn voeten verzorgd ivm diabetesvoeten heeft mij de wandelwol aanbevolen. Zij had helemaal gelijk. Het is een klein wondertje. 


Januari 2018 • Marina Postuma Selles:

Ik bescherm 2 tenen met wandelwol. Van deze tenen loop ik geregeld “de nagels af” en ze waren sowieso altijd gevoelig na m.n. een langere tocht. Die gevoeligheid is over, ik hoop in het vervolg ook mijn nagels te kunnen behouden.


Januari 2018 • Lotje Buijs:

Ik geef de wandelwol een dikke 10. Had altijd blaren. Met de WandelWol antidruk-wol de kustmarathon gelopen en niks geen blaren.


Januari 2018 • Maaike van Leeuwen:

Wandelwol aangeschaft op aanrader van mijn pedicure Jannie. Afgelopen week voor mijn werk op pumps moeten lopen en ook daar is wandelwol super geschikt voor! Geen last van mijn voeten een verademing!


Januari 2018 • Agnes Schrijvers:

Afgelopen zomer in Schotland the West Highland Way gelopen. Vrijwel geen blaren, zelfs een dag met natte voeten gelopen en geen blaren gekregen. Echt fantastisch!


Januari 2018 • Sandra Rikkoert:

Geweldig Wandelwol heb geen koude voeten meer en....heerlijk zacht. Ook als er een gevoelige plek zit, dit is een heerlijke bescherming!


Januari 2018 • Maurien Schonewille:

Na een melanoom operatie op mijn voet ben ik het normale gevoel in 3 tenen kwijt geraakt. Na verschillende dingen te hebben geprobeerd ben ik door mijn pedicure op de wandelwol gewezen. Wauw wat een verademing. Langere afstanden kan ik weer wandelen zonder teveel pijn. En ik kan zelfs weer hoge hakken aan. Dat is zonder wandelwol echt onmogelijk voor mij. Ben heel blij dat mijn pedicure mij hierop heeft gewezen.


Januari 2018 • Minette Horst:

Geweldig spul. Voor het eerst een paar jaar geleden gebruikt tijdens de 4 daagse van nijmegen. Geen blaren gehad. Vorig jaar de 11 stedentocht gewandeld met wandelwol. Ik geef jullie een dikke 10.


Januari 2018 • Milou Diepen:

De wandelwol heeft mij afgelopen jaar mijn eerste vierdaagse door geholpen!  Ik heb een nogal vreemde kleine teen. Hij/zij/het vindt het leuk om tijdens het wandelen onder de buurteen te gaan zitten en daardoor krijg ik een vreemdsoortig puntige blaar....heel pijnlijk en in mijn geval niet af te plakken met tape....want ik heb gewoon een vouw in de tape met de blaar ertussen.....nog pijnlijker!

Vorig jaar zag ik een advertentie van Wandelwol en ik ben dit gaan proberen....niet geschoten is tenslotte altijd mis en alles wat ik al had geprobeerd, werkte niet of niet afdoende bij lange tochten!

De wandelwol bleek mijn redding in de trainingen en ging daarom ook mee naar Nijmegen! Ondanks al mijn goede ervaringen tijdens de trainingen en het gebruik van mijn oplossing wandelwol, besloot mijn kleine teen toch een blaar te vormen in Nijmegen op dag 2....au-au-au! Ok, 's avonds verzorgen en toch weer inpakken op dag 3 met de wandelwol. In de loop van de dag kreeg ik een andere blaar en bij het KWBN-rustpunt besloot ik mij te laten helpen. Beide schoenen moesten uit en mijn kleine teen werd opgemerkt. Verzorgd door de lieve Rode Kruis-mevrouw en tja.....toen had ik geen reservewol meer mee.....Grote, Grote fout natuurlijk! De teen werd afgeplakt en ik kreeg vette watten tussen mijn tenen....nou, au-au-au! (de mensen die nu nog beweren dat wandelwol een duur alternatief is voor vette watten.....nee.....het is niet vergelijkbaar!)

Nadat ik de tape van mijn gepijnigde kleine teen had gehaald, dacht ik dat mijn vierdaagse voorbij was :O! Dus goed verzorgd, speciale wondgel erop en een nachtje slapen! De volgende ochtend zag het er weer prachtig uit en met een dikke pluk wandelwol rond mijn kleine teen, kon ik weer makkelijk lopen!

Sindsdien zorg ik dat ik altijd reserve mee heb! Is het niet om een ander te helpen (ook al eens gedaan), dan is het wel zodat ik zelf nog genoeg mee heb! Voor mij geen wandeling zonder mijn geliefde Wandelwol rond mijn aparte kleine teen!


Januari 2018 • Minette Horst:

Geweldig spul. Voor het eerst een paar jaar geleden gebruikt tijdens de 4 daagse van nijmegen. Geen blaren gehad. Vorig jaar de 11 stedentocht gewandeld met wandelwol. Ik geef jullie een dikke 10.


Januari 2018 • Pascalle de Brouwer:

Omdat ik na een half uur wandelen al wrijving heb kreeg ik van iemand de tip om wandelwol te kopen. het werkt ECHT! TOP


December 2017 • Christa Lagerwerf-Odink:

Via Facebook bij wintersport-ervaring:" Oh echt een uitkomst!!!! Voel al jaren altijd pijn bij een teen, bij kou extra maar altijd aanwezig. En nu.... Niks meer!!!!!"


Oktober 2017 • Wilma van Dis:

"Goedemiddag dames, Ik wil bij deze even laten weten dat ik de laatste tijd niet zo lekker gelopen meer had. Altijd pijn onder de bal van mijn voeten. Ik had de wandelschoenen haast al in de wilgen gehangen. Maar dankzij wandelwol in je schoenen gaat het een stuk  beter. Ik had het eerder moeten weten. Nu dus geen wandeltocht meer zonder wandelwol. En de Nijmeegse 4daagse  niet meer mijn voeten laten in tapen. Gewoon wandelwol gebruiken."


Zaterdag 16 september • Mark: mijn 2e dam-tot-dam. 

Vorig jaar heb ik mijn eerste dam-tot-dam (27 km) gelopen, aan het eind had ik toen behoorlijk last van mijn voeten. De snelheid was weg. De weg naar de pendelbussen naar mijn idee veel te lang. 

Dit jaar kwam ik bij Pedicure Praktijk Primavoet te Veendam/Wildervank terecht. Daar adviseerde ze mij Wandelwol. Ik heb dat nu gebruikt bij de Dam-tot-Dam van dit jaar en ik kon mijn snelheid langer volhouden en op een gegeven moment toen we op de ruimte kwamen, zelfs nog versnellen. Ook de weg naar de pendelbussen viel mij dit jaar erg mee. Dankzij Wandelwol had ik minder pijn aan mijn voeten en geen blaren! Wandelwol bedankt voor jullie geweldige product! 


September 2017 • Katrien Desmedt:

Katrien Desmedt meldt via de wandelwol-mail dat zij haar Camino Ingles glansrijk heeft doorstaan zonder noemenswaardige problemen! Wat een mooie compliment om dit te mogen ontvangen. De Dames van de WandelWol zijn trots op Katrien!


Augustus 2017 • Inge Vervaecke:

"Nu heb ik de oplossing gevonden ... EINDELIJK!!

Al verschillende lange afstandswandelingen gedaan ... telkens met blaren, superpijnlijke voeten en wat ontbrekende teennagels als gevolg!! Onlangs hier terecht gekomen en wat terughoudend een zakje wandelwol besteld ... Wie niet waagt, niet wint ... Met stevig ingepakte voeten (wandelwol tussen en rond mijn tenen, onder mijn voeten en aan mijn hielen) de dodentocht gestart EN aangekomen met 10 teennagels en ongeschonden tenen!!! Wat een zaligheid ... 

Onderweg 1 keer de wandelwol onder mijn voeten veranderd omdat die helemaal plat getrapt was ... op dat moment nog geen blaren ... bij aankomst wel enkele grote blaren op onderkant van mijn voeten maar ze liggen lang niet zo diep (lees onder de eelt) als anders en waren makkelijk te doorprikken.

Ik heb het nu wel gevonden! Wandelwol werkt!

Dank je wel!! De volgende bestelling komt eraan als ik t nog eens in mijn hoofd haal om te betalen om niet te slapen en af te zien ;-)."


Juli 2017 • Nanda de Jong (pedicure):

"Een kennis van mij - militair van beroep -  had een mars gelopen van 120 km tijdens een week bivak. Hij kon amper meer lopen, Wandelwol geadviseerd en hij kon tenminste beëdigd worden in vol ornaat. Nu draagt hij het nog in zijn kisten, zit lekkerder volgens hem."


Juli 2017 • Henny Zuidema:

"Het is iets wat ik altijd gebruik bij elke lange afstand wandeling bij mijn blaar gevoelige tenen. En inderdaad, absoluut geen last meer van blaren. Ik zeg super spul...."


NIJMEEGSE VIERDAAGSE 2017 • Renate Groen Hop :

"Dit is het resultaat na 160km wandelen met wandelwol antidrukwol. Een kleine blaar op de grote teen maar die werd niet pijnlijk. Mijn man liep hem voor de eerste keer en heeft in de voorbereiding wandelwol gebruikt maar nog geen blaar gelopen. Volgend jaar gaat hij weer.."


NIJMEEGSE VIERDAAGSE 2017 • Myriam Mir Candela:

"De Dames van de WandelWol wilden graag een feedback over mijn ervaring van wandelwol. In woord fantastisch! Vorig jaar heb ik de vierdaagse gelopen met het eindresultaat van 22 blaren en vijf nagels eraf (wel gewoon uitgelopen). Nooit meer riep ik toen. Maar na een tip van mijn pedicure heb ik het bij jullie aangeschaft en tijdens de trainingen merkte ik al dat ik geen blaren ontwikkelde, wat normaal gesproken wel gebeurde. Vol goede moed heb ik me toch weer ingeschreven en afgelopen week heerlijk 4x40km gelopen met maar 1 blaar!! Dat is toch ongelofelijk! 

Ik had ook lamawol besteld maar daar ben ik minder enthousiast over. Het blijft niet goed zitten met het gevolg dat het uiteindelijk overal zit behalve op rond mijn tenen. Daar heb ik ook de blaar van opgelopen omdat ik net te weinig wandelwol over had. Ik gun echt iedereen blarenvrije wandeldagen!. "


Juni 2017 • Klaasje Schiphorst:

"Zelfs in Oostenrijk heb ik WandelWol antidruk-wol toegepast tijdens het wandelen naar de Krimml-watervallen. WandelWol antidruk-wol is voor elke actieve vakantie een uitkomst! Onmisbaar in de rugzak bij elk out-door activitieit. En bij de 4 mijlsloop in Zwolle."


Juni 2017 • Nicole Veldman:

"Wandelwol is écht de tip! Na mijn 42 KWF marathon tocht vorige maand had ik geen voetzolen meer over, één en al blaar, open, pijnlijk. Vakantiedagen moeten opnemen, ik kon echt niet werken met zulke voeten. Maar nu, een maand later mét wol de Alkmaarse Plus Wandel 4 daagse (20 km per dag) prima uit kunnen lopen. Bijzonder. Voor mij nooit meer zonder de wol!"


Juni 2017 • Annet Hoogland:

"Ik heb net met wandelwol antidruk-wol de halve marathon van Sneek gewandeld. Geen blaren. Ging super vandaag ☺"


Mei 2017 • Minet Horst:

"Afgelopen week de Friese Elfstedentocht gewandeld. 207 kilometer in totaal. Met behulp van WandelWol antidruk-wol geen last van blaren gehad."


Mei 2017 • Simone Hubers:

"Ik ken Nanda niet als pedicure, maar van de WandelWol. Wat een geweldig product is dat! Nooit meer blaren of ander voetongemak als je lange wandelingen maakt. Bij iedere wandeling van 30+ km zit de WandelWol in mijn sokken en ik loop op wolkjes! En de dames van de WandelWol verzorgen iedere bestelling met de grootste zorg. In no time heb je je bestelling binnen of is je vraag persoonlijk beantwoord."


April 2017 • Wendy Verhouden-Vermeulen:

"Heerlijk zacht onder de voorvoet, weinig vetpolster daar...voor het lopen een "haffeltje" onder de bal van mijn voet, sok en schoen eroverheen en wandelen maar. Als reserve een plukje mee voor onderweg.... Voor mezelf of voor een ander....Ik ben er helemaal weg van."


April 2017 • Jacqueline Veerman-Luiks:

"Wandelwol antidruk-wol werkt! Ik heb het gebruikt met oefenen voor de 4 daagse van Nijmegen, echt super!!!!!! Mijn voeten juichen zelfs na afloop👣😊"


April 2017 • Minet Horst:

"Ik heb vorig jaar de 4-daagse van Nijmegen op WandelWol antidruk-wol gelopen . Top! Geen last van blaren gehad.

Nu wil ik in mei graag de elfstedentocht wandelen en uiteraard de WandelWol antidruk-wol gaat mee in de tas. Dus een dikke 👍!"


April 2017 • Nancy Degens:

"Voor de lange afstandswandelingen met onze border collie is dit ideaal. Voorkomt dat ik blaren krijg en likdoorns ivm verkeerde teenstand. 👍👍👍 top product!"


Februari 2017 • Ineke van de Hammen Luijer:

"Sinds vorig jaar ben ik op advies van pedicure Heidy Burger uit Sleeuwijk -  WandelWol antidruk-wol gaan gebruiken, ik heb erg veel last van mijn doorgezakte voorvoeten, ondanks altijd dragen van stevige schoenen en steunzolen. De pijn die ik altijd had aan die voervoeten is zo goed als weg, wanneer ik de WandelWol gebruik, het verzacht en dat met zo'n simpele oplossing. Het is voor mij een uitkomst. Nu kan ik tenminste weer lekker een stuk wandelen, dankzij het advies van mijn pedicure. Dank je wel Heidy!!"


Juli 2016 • Tiny:

"Vorige week kochten we voorafgaand aan de vierdaagse van Nijmegen WandelWol antidruk-wol dat op de camping waar wij verbleven werd aangeboden. Ik heb alle dagen WandelWol antidruk-wol gebruikt en het werkt fantastisch! Geen last van zere voeten en slecht 1 klein blaartje was het resultaat. Voor mij is dit zeker een product dat ik bij lange afstandswandelingen blijf gebruiken."


Juli 2016 • 100ste Vierdaagse Nijmegen, T. Gerritsen, 4x55km:

"Tijdens ons verblijf op de vierdaagsecamping kwam er een dame langs om ons een korte presentatie over wandelwol te geven. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nogal sceptisch was, ik zag het immers als een dure vervanger van vette watten die ook veel in geval van blaren worden gebruikt. Ik ben hier absoluut geen fan van, aangezien de watten na verloop van tijd en km's nooit op de gewenste plek blijven zitten en hierdoor juist irritatie op een andere plek veroorzaken.

 

Na de presentatie was niemand uit onze groep enthousiast genoeg om de WandelWol antidruk-wol te kopen. Aangezien de betreffende dame overtuigd was van de goede werking kreeg ik een kleine sample om het toch uit te proberen. Ik heb de antidruk-wol niet preventief gebruikt, pas aan het eind van de tweede snikhete vierdaagsedag waren mijn voeten na 58km (in werkelijkheid op de gps 60.8km) redelijk opgezwollen waardoor er vervelende druk- en schuurplekken ontstonden.

 

De volgende ochtend heb voor de start van dag 3 deze plekken afdekt met de antidruk-wol en mijn sokken aangetrokken. Het duurde niet lang of ik moest mijn mening bijstellen, de antidruk-wol hecht zich moeiteloos aan elk type sok en blijft exact op die plek zitten waar het nodig is. De druk werd beter verdeeld waardoor het scherpe gevoel aanzienlijk afnam. Uiteraard heb ik het laatste restje van de sample voor dag 4 gebruikt en ben positief verrast. Ik zal het voor een eerstvolgende wandeling zo weer gebruiken en kan het absoluut aanraden. Wat betreft de prijs? Dit ben je na de aankoop snel vergeten, dat geldt niet voor elke stap die je met een blaar moet zetten."


Juli 2016 • Thuiszorg medewerkster Gonny:

 "Via een collega WandelWol leren kennen. Zij paste dit al toe bij een client met steunkousen. Ik heb een stukje mogen gebruiken om te gebruiken bij een blaar opgelopen tijdens het wandelen in mijn nieuwe wandelschoenen, en dit werkte. Ik had geen last meer van mijn blaar."


 Juli 2016 • 100ste Vierdaagse Nijmegen, Campinggast Camping Rijnhof in Millingen:

"Eerste en tevens zwaarste dag van de Vierdaagse Nijmegen doorstaan zonder blaren, terwijl ik voorgaande jaren altijd blaren had tijdens het lopen. Mijn buurman op de camping - die mij inmiddels al jarenlang kent met blaren - was enorm verbaasd dat ik nu geen blaren had en zijn eigen kleinzoon daarentegen wel. WandelWol was door hem ook snel aangeschaft bij Pedicure Voetzorg in Ooij. WandelWol heeft mij overtuigd van zijn werking."


Juni 2016 • Peter:

"Ik heb dag 2 en 3 van de ANWB Vechtdal Driedaagse WandelWol gebruikt en geen enkele blaar is meer ontstaan. Normaliter heb ik altijd blaren en nu niet meer en ook geen pijnlijke plekken na 3 dagen wandelen."Wil je ook je WandelWol ervaring delen, mail je ervaring en/of tips dan naar info@wandelwol.nl.