Mirjam Tuinhout is voetexpert en geeft geaccrediteerde trainingen aan onder andere pedicures via haar bedrijf FeetForward. “Ontzettend veel mensen kampen met langdurige voetklachten. Door ‘alleen maar’ een voetprobleem stond iemands leven op z’n kop. Ik besefte tijdens mijn werk als MPA Voet- en enkelorthopedie: voeten zijn noodzakelijk voor zelfstandigheid en beweging.”

Voeten raken als enige deel van ons lichaam de grond, en zijn dus onmisbaar om vooruit te komen. “Lopen is essentieel om gewoon je eigen boodschappen te doen, een kopje koffie te halen, of ’s nachts naar het toilet te gaan.” vertelt Mirjam.

Oftewel: pijnloze voeten zijn essentieel om fit en zelfstandig te zijn en vooral te blijven.

“Het werk van pedicures is dus erg belangrijk,” stelt voet-expert Mirjam. “Het laten verwijderen van eelt, likdoorns en ingroeiende teennagels door de professional geeft minder pijnklachten en dus zorgen deze werkzaamheden voor langer loopplezier, fitheid en meer zelfstandigheid bij de mens.” Met haar bedrijf FeetForward biedt Mirjam trainingen en advies over de behandeling van voetklachten voor alle professionals in de voet- en loopzorg; zoals pedicures, podotherapeuten, orthopedisch schoenmakers en -technologen, schoenverkopers etc. Voor individuele professionals én ook voor bedrijven.

Pedicures kennen hun cliënten vaak al lang vanwege de werkzaamheden aan de voeten. “Pedicures kennen hun cliënten door en door, dat is echt uniek. Pedicures zien dan ook de voeten veranderen met de tijd. Mede daardoor kan er tijdig aan de bel getrokken worden en zo de cliënt worden doorverwezen naar de desbetreffende discipline waardoor veel leed voorkomen wordt.” vertelt Mirjam. “Voeten die veranderen en pijnlijk worden, kan ook een eerste teken zijn van een ziekte. Veel mensen weten dit niet.”

Daarom moet het belang van het werk van de pedicure niet onderschat worden.

“Hoe geweldig zou het zijn als pedicures erger kunnen voorkomen en zo hun cliënten nóg langer aan de wandel kunnen houden. Het ‘empoweren’ van pedicures is mijn doel!” bekrachtigt Mirjam Tuinhout. Met het ‘empoweren’ van pedicures wordt bedoeld dat pedicures meer kunnen dan de meesten nu denken. Zoals het geven van hele praktische adviezen, het signaleren van ziektes en het voorkomen van erger.

‘’Als je maar weet waar je op moet letten, wat je kan vragen, waar je naar kan kijken én waarom. Zo worden pedicures van nog grotere waarde en kunnen zij de oren en ogen worden van huisartsen, podotherapeuten en andere medici. Want pedicures besteden ongeëvenaard veel tijd, zorg en aandacht gedurende vele jaren aan cliënten. Daar kan geen enkele (para)medicus tegenop‘’, aldus Mirjam.

“Pedicures houden Nederland aan de wandel en FeetForward helpt pedicures én hun cliënten. Met toepasbare tips voor in de dagelijkse praktijk en met medische informatie in begrijpelijke taal. Dat doe ik door lessen aan te bieden die opfrissing, verbreding en verdieping brengen over voetklachten. Zodat voetzorgverleners patiënten betere informatie kunnen geven en meer behandelingen kunnen toepassen. Daarom is een Leven Lang Lopen mijn missie.”

Meer weten over het aanbod aan FeetForward-trainingen voor pedicures gaat via deze link.

Tekst: Nanda van Spijker

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie

Andere berichten