WandelWol Helende Crème bevat naast lanoline ook duindoornextract. En dat is de reden dat de Helende Crème van WandelWol zo bijzonder maakt. Hoe dan? Lees deze WandelWol-blog over dit bijzondere ingrediënt!

De naam van het extract verklaart al veel: Duindoorn. De Latijnse naam is Hippophae Rhamnoides. In het Grieks betekent het prikkende struik. Nederlandse volksnamen zijn; duinbes, hagedoorn, zeedoorn, zanddoorn en schijtbes. In de oudheid werd de bes van de Duindoorn al als medicijn gebruikt tegen verkoudheden, luchtweginfecties en als verzorgend middel voor de huid. Tegenwoordig behoort de medische uitwerking nog steeds tot de belangrijkste werking van de Duindoornbes.

Toch heeft men nog lang gedacht dat de Duindoornbes giftig was. Maar bij de Chinezen werd het juist ingezet als aansterkend middel en om meer energie te krijgen. Ook andere landen toonden de heilzame werking aan van de Duindoornstruik. In de 20ste eeuw werd Duindoorn aanbevolen bij griepverschijnselen en verkoudheden.

Wat maakt de Duindoorn zo bijzonder? Dat heeft vooral te maken met de hoeveelheid vitamine C de Duindoornbes bevat. Hetzelfde gewicht aan Duindoornbessen met die van drie sinaasappelen scheelt tot 60 keer zoveel vitamine! Maar er is nog meer…

Verder bevat de Duindoornbes; bioflavonoïden zoals quercetine, kaemferol en isorhamnetine, vitamine A, carotenoïden, lycopeen, vitamine B1, B2, B5, E, K foliumzuur of B11,choline, betacaroteen, de koolhydraten glucose, fructose, rhamnose, sucrose en arabinose, verschillende organische zuren, tanninen, pectine, vezels, betasitosterol, aminozuren en de mineralen calcium, kalium, ijzer, magnesium, zink, kobalt en koper. Duindoornolie bevat vooral onvezadigde omega-9-, omega-7-, omega-6- en omega-3-vetzuren. En dat allemaal in dit kleine besje!

Zowel inwendig als uitwendig heeft Duindoornolie geneeskracht. Het bevat omega-7-vetzuur palmitileïnezuur. Een zuur wat zeer positief en versterkend werkt op de huid. Daarnaast regenereert en hydrateert het de huid. Duindoornolie beschermt de huid ook tegen DNA-schade die wordt veroorzaakt door de zon en ioniserende straling. De vetzuren voeden en verzachten de huid en de antioxidanten zoals betacaroteen versterken deze eigenschap.

Wat doet het Duindoornextract* in WandelWol Helende Crème:

  • Het werkt verzachtend en ontstekingsremmend
  • Beschermt tegen blootstelling aan de zon,
  • Beschermt tegen schade door radiotherapie-straling
  • Ondersteunt bij een doffe, geïrriteerde, ruwe en schrale huid
  • Werkt bij een overbelaste minder vitale huid
  • Preventie van vroegtijdige veroudering van de huid
  • Brandwonden, zonnebrand, stralingswonden
  • Verzacht eczeem, psoriasis en andere chronische huidaandoeningen

Genoeg inhoud en toepassingen voor zo’n klein besje! En dat tezamen met lanoline maakt WandelWol Helende Crème een superfijne romige crème die voor heel veel doeleinden geschikt is onder andere voor de verzorging van de ruwe, geïrriteerde of pas geschoren huid. Ook toepasbaar bij (schaaf-)wondjes, snijwondjes en zeer geschikt voor de psoriasishuid vanwege de helende en rustgevende werking door het duindoornextract. Duindoornextract ondersteunt bij de regeneratie van de (voet)huid. Een droge huid met neiging tot kloofjes wordt weer elastisch. Wel dagelijks en consequent insmeren natuurlijk!

TIP! WandelWol Helende Creme laat zich heerlijk mengen met WandelOlie Kaneel, een perfect match qua geur, structuur en werking. Vooral heerlijk na een dagje zonnen op rood verkleurde billen…

*Wie duindoorn als geneeskrachtig middel wilt gebruiken wordt aangeraden een consult te nemen bij een fytotherapeut. Duindoornextracten en medicijnen in de vorm van moedertincturen, poeders, nebulisaat, vloeibaar extract en capsules dienen alleen op voorschrift van bevoegden ingenomen te worden. Een huisarts of fytotherapeut kan je daarover inlichten, net als over de eventuele bijwerkingen en interacties met andere medicijnen of kruiden. (Bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl)

 

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie

Andere berichten