In één van de vorige WandelWol-blogs is het ingrediënt teatree besproken.Teatree-olie is alleen verwerkt in WandelOlie Akkermint. Dat onderscheidt deze olie van WandelOlie Kaneel. Maar wat beide oliën gezamenlijk delen is de basisolie geperst uit heerlijke zongerijpte olijven. En naast dat deze olie dagelijks veel toegepast wordt in de keuken, heeft olijfolie nog veel meer toepassingen. De Oude Grieken wisten dit al vele jaren!

Olijfolie komt van geperste olijven. Het is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren; gezonde vetten die diverse gezondheids- en cosmetische voordelen bieden. Daarbij bevat olijfolie ook huidvriendelijke antioxidanten. Plantaardige oliën hebben een groot aantal voordelen voor cosmetische doeleinden. Olijfolie in WandelOlie is een hoogwaardige natuurlijke olie en werkt verzachtend en hydraterend op de (voet)huid.

Olijfolie biedt nog veel meer voordelen. Volgens de site van Internationale Olijfraad is olijfolie rijk aan vitamine A (retinol) dat is belangrijk voor o.a. normale groei van haar en nagels en voor een gezonde huid. Verder vitamine D; voor een betere weerstand, vitamine E als antioxidant- en ontstekingsremmende voordelen evenals vitamine K. Antioxidanten kunnen helpen om schade veroorzaakt door kankerverwekkende ultraviolette straling te voorkomen of ongedaan te maken.

Tip: Breng WandelOlie Akkermint of WandelOlie Kaneel aan op een vochtige huid voor een betere verspreiding van de huidolie en opname!

Olijfolie bevat het als van nature het ingrediënt: squaleen. Squalaan is een olie die identiek is aan een soort vet die van nature in onze huid (talg) voorkomt en afneemt naarmate we ouder worden. Squalaan wordt gewonnen uit planten en organismen. De meeste squalaan die in cosmetica wordt gebruikt, is afkomstig uit haaien én olijven.

Squalaan is daarmee ook rijkelijk vertegenwoordigd in de olijfolie van WandelOlie, meer dan in vergelijking met andere vetten en oliën. En het geeft een extra boost aan de al aanwezige antioxidanten. Het beschermt tevens de huidcellen tegen omgevingsschade en ontstekingen. Pakt vroegtijdige veroudering (oxidatie) van de huid aan en vermindert irritatie en roodheid.

Gebruik van WandelOlie op de (voet)huid voorkomt waterverlies oftewel het hydrateert de huid. Deze hydratatie verhoogt het watergehalte van de huid, waardoor de gezondheid en het uiterlijk verbeteren. Olijfolie is dan ook supergoed om de droge voethuid te behandelen. Breng WandelOlie dan ook dagelijks of tweemaal daags aan om de conditie van de huid te verbeteren!
Ontstekingsremmende ingrediënten in olijfolie bieden ondersteuning bij wondgenezing. Triterpenen verbeteren wondherstel door de tijd van wondsluiting te verkorten en helpen bij wondgenezing: celmigratie, celproliferatie en collageen-afzetting.

Olijfolie kan ook bijwerkingen hebben. Niet raadzaam is om het te gebruiken als je huid verstopt is of als je last van acne hebt. De vetzuren in olijfolie zijn een voedingsbron voor bacteriegroei en gisten die acne veroorzaken. Ook dermatitis kan verergeren door het oliezuur-component in olijfolie. Als je huid vettig wordt produceert deze van nature veel talg, waardoor de behoefte aan meer verzachtende middelen in je dagelijkse routine overbodig wordt. Dan maakt de huid genoeg huidsmeer aan om niet droog aan te voelen.

Bovendien is olijfolie een zware olie die niet gemakkelijk door de huid wordt opgenomen, dat is dan ook de reden dat amandel- en macadamia olie zijn toegevoegd zodat WandelOlie sneller wordt opgenomen door de huid en verrassend genoeg niet vet aanvoelt. WandelOlie is een product van hoge kwaliteit dat geen toevoegingen of chemicaliën bevat. Echt magie dus!

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie

Andere berichten