Onlangs kwamen de Dames van WandelWol in contact met Jacoline Tinkerhart Coaching en Jannie van Wijk Klim-Op WandelCoaching uit de gemeente Neder-Betuwe. De beide dames waren gestart met de opleiding tot wandelcoaching. “En per toeval kwamen wij in aanraking met een aantal mensen in onze omgeving die erg eenzaam zijn – juist die mensen van wie wij dat helemaal niet hadden verwacht,” vertelt Jannie.  Zodoende kwamen Jannie en Jacoline op het idee om een wandelcafé te starten. 

Een plek waar gelijkgestemden tweewekelijks samen te komen om ongedwongen en in de buitenlucht in contact te komen met anderen om samen een uurtje te wandelen. Ter afronding bij te praten met een kop koffie of thee. Het Wandelcafé kwam ter ore bij de gemeente Neder-Betuwe en zo werden de coaches gevraagd om dit prachtige initiatief onder te brengen bij Een tegen Eenzaamheid – een initiatief van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Jacoline Tinkerhart en Jannie van Wijk wandelen mee en luisteren naar de verhalen onderweg. “Wil je één keer of wekelijks mee wandelen met de groep? De keuze is aan jou. We wandelen over verharde paden maar ook door de uiterwaarden!” aldus Jannie. Dit WandelCafé is een lokale actie vanuit Dodewaard. Kom je uit deze omgeving en wil je graag meedoen, meld je dan aan via deze link.

Op de site van Een tegen Eenzaamheid staan meerdere projecten en wellicht staat er ook een mooie activiteit voor jou bij in je eigen omgeving. Sta op tegen eenzaamheid!

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie

Andere berichten