Wanneer het schaap het Nederlandse weer moet trotseren dan heeft het een goede jas nodig. Een jas die bestand moet zijn tegen regen, harde wind, kou of warmere temperaturen. De wollen jas mag daarentegen geen klachten geven aan de schapenhuid. De natuur heeft dat goed geregeld door de schaap van wolvet te voorzien; goed voor de wollen jas, maar ook voor de huid.

Wolvet of lanoline: wat is het verschil
Lanoline is geen wolvet. Wolvet zit in de schapenvacht en wordt lanoline genoemd wanneer deze na het wassen wordt gewonnen en heeft prachtige kwaliteiten. Lanoline bevat 25% water en wolvet niet. In de volksmond worden vaak beide benamingen door elkaar gebruikt.

In deze blog gebruik ik verder het woord lanoline; omdat dit het ingrediënt is waarmee ons potje WandelWol Zuivere Lanoline gevuld is. Niets meer en niets minder. WandelWol Zuivere Lanoline is een goudkleurige, stugge zalf en heeft een van nature aanwezige geur. Puur natuur. De zalf is het best te gebruiken bij kamertemperatuur of door de zalf op te warmen door voor gebruik dit tussen je vingers of handen te wrijven.

Lanoline toepassingen
Zuivere Lanoline lijkt veel op onze huidsmeer en trekt daarom goed in de hoornlaag. Het heeft helende, verzachtende en verzorgende eigenschappen en weert bacteriën en schimmels. Let op; het weert – máár voorkomt daarmee niet. Het aandeel water in de lanoline zorgt voor een hydraterende werking en bevordert opname van helende lanoline door de huid. Sluit de huid niet af zoals vaseline dat doet, en draagt bij de vertraging van het huidverouderingsproces.

Maar waar gebruik je WandelWol Zuivere Lanoline voor? De toepassingen zijn eindeloos! Gebruik deze veelzijdige zalf als natuurlijke oplossing bij al je huid- en haarproblemen, kies uit de volgende top 9 van toepassingen:

  1. Droge (voet)huid: smeer je voeten dagelijks in, met name de nagels en de nagelwallen.
  2. Ruwe schrale handen: smeer je handen in na iedere wassing.
  3. Trekkerig gevoel in het gezicht: aanbrengen voor het slapengaan. De nachtrust draagt bij bij het herstel.
  4. Schrale lippen: verwijder eerst voorzichtig de losse velletjes, breng daarna WandelWol Zuivere Lanoline aan of gebruik voor het gemak WandelWol Lippenbalsem met UV-filter en Aloe Vera.
  5. Droog haar: wrijf een heel klein beetje WandelWol Zuivere Lanoline tussen je handen en modelleer je haar.
  6. Schaafwondjes: Wond schoon spoelen, droog deppen en Zuiver Lanoline aanbrengen. Verzorgt, verzacht en heelt.
  7. Striae: zorgt voor een soepele en zachte huid.
  8. Luieruitslag: preventief, voorkomt droge schrale pijnlijke billetjes. Rode uitslag kalmeert direct en maakt de babyhuid weer soepel en zacht. Beschermt en heelt.
  9. Tepelkloven: Aanbrengen na de borstvoeding. Voedt, herstelt en vermindert het trekkerige gevoel.

Conclusie; WandelWol Zuivere Lanoline is een waardevol en natuurlijk huidverzorgingsproduct, geschikt voor het hele gezin en de toepassingen zijn oneindig. Laat dit een onmisbaar potje zijn in de badkamer, keuken of op je winter- of zonvakantie!

De Dame van WandelWol; Nanda 

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie

Andere berichten