De kop is eraf van het nieuwe jaar. En het voornemen om geen voornemens te hebben is inmiddels mislukt. Dat kwam zo..Op vele Social Media-platforms vliegt mij vanalles om de oren: minder alcohol, iets nieuws leren, meer met de familie doen, geld sparen, meer complimentjes geven, duurzamer leven, beter plannen, meer water drinken, meer foto’s maken, meer tijd maken voor jezelf…. tien haalbare voornemens volgens het internet. Nou, ik vind dit nogal wat voeten in aarde hebben.

WandelChallenge

De eerste week van 2022 vloog voorbij en in het tweede weekend bedenk ik mij dat een WandelChallenge ook een optie zou zijn passend bij mijn niet-voornemens. Ik volg diverse wandelpagina’s op Facebook en zo zie ik enkele uitdagingen op wandelgebied. Omdat ik de Wandelvrouw al een tijdje volg – en zij de Wandel 1000 kilometer in 2022 promoot – heb ik daar even over na moeten denken. Want duizend kilometer lopen is best veel, vooral voor een duizendpoot met weinig tijd.

 

Druk met mijn fulltime baan als medisch pedicure, webshop en mijn werkzaamheden voor WandelWol op het gebied van Social Media, met mailverkeer en wat daar dan ook nog eens allemaal bij komt kijken, is het wandelen door de tijd heen een beetje op een laag pitje beland. Dat laat de hond mij vaak weten. Zuchtend vanuit de mand.

Voornemens

Mijn schuldgevoel daarover drink ik dan zo nu en dan weg; dat wijntje moet ik ook maar niet meer doen (voornemen nr.1 is in de pocket). Waarschijnlijk is het beter om dat met een glas water of thee weg te drinken bij (tweede voornemen aangetikt). En de hondenriem dan maar wat vaker te pakken.

De 1000 kilometer WandelChallenge lijkt steeds meer vorm te krijgen. Ik ben rampzalig met plannen, kijk vaak niet verder dan één dag in voren. En nu zadel ik mezelf op met het plannen van een challenge voor het hele jaar (goh… iets nieuws leren én beter plannen: twee voornemens in één klap!). Duizend kilometer in een jaar. Dat lijkt veel, maar als je dit in stukjes hakt en het per dag gaat bekijken dan is het niet zo spannend meer. Drie kilometer per dag – dat kan ineens of in twee delen. Is te doen, toch?

Nanda van Spijker

En het mooie is van wandelen dat je dit alleen kunt doen of samen met vrienden of gezinsleden, en dat ik de wandeling ook nog eens zo uitstippel dat de route via mijn familie loopt. In mijn geval is dat niet zo moeilijk – alles bijna op loopafstand. Zo pak ik minder de auto – wat dan weer benzine uitspaart en de natuur bespaart; kostenbesparend, familiebanden worden aangesterkt en duurzaam dus! Ik ga haast geloven dat deze voornemens appeltje eitje zijn.

Enthousiast

De eerste week heb ik overgeslagen, tweede week is de Challenge gestart en de derde week is nu aangebroken. Mijn wandelteller staat nu op 39,8 kilometer … dat is drie procent van de totale route. En met nog een heel jaar aan wandelmomenten voor me geeft me dat frisse moed. Bleu Monday is aan mij voorbij gegaan. Ik ben nog steeds enthousiast… en als ik dat niet ben dan zorgt mijn hond hier wel voor.

Iedereen die al overstag is wens ik vele fijne wandelkilometers toe. Ben jij nog niet overtuigd… het hoeft niet, maar het is echt wel te doen. Het gaat uiteindelijk vanzelf, stapje voor stapje. En het mooiste is: alle voornemens passen in mijn WandelChallenge, een compliment aan mezelf! (Jeey!).

 

De Dame van WandelWol; Nanda 

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie

Andere berichten