Omdat wandelen goed voor je is en daarbij ook nog eens samen de tijd hebben om een Pelgrimstocht te lopen, dat brachten Ankie en haar man Albertus uit Nieuwleusen ertoe om de grote stap te nemen. De tocht startte de afgelopen zomer in Sint Jean Pied du Port. “We hebben gelopen, we hebben heeeeel ver gelopen!” vertelt Ankie. “Vanuit Sint Jean Pied naar Santiago de Compostella en vandaar doorgelopen naar het einde van de wereld: Finisterre. Al met al bijna 900 kilometer.”

De voeten van Ankie en Albertus hebben het zwaar gehad. “Maar mede dankzij WandelWol antidruk-wol hebben we toch goed gelopen.” Alhoewel Albertus in het begin wat sceptisch tegenover het gemak van WandelWol stond, raakte hij uiteindelijk wel overtuigd en achtte hij zelfs het effect van de antidruk-wol bewezen.

“Dankzij de antidruk-wol hebben we goed gelopen en bij de niet geheel onverwachte pijntjes en blaren die je op zo’n Pelgrimstocht krijgt is WandelWol een plezierige metgezel voor je voeten.” Dat hebben de beide wandelaars mogen ervaren tijdens de tocht. De antidruk-wol verzacht, haalt de druk van de pijnlijke plek daar waar je het aanbrengt. “Wij zijn een fantastische levenservaring rijker met het doorlopen van deze tocht en die delen we graag!” aldus het Pelgrims-echtpaar, inmiddels weer thuis. Want de herinnering aan een Pelgrimstocht mag goed zijn. In ieder geval vrij van pijn door voetongemak.

Tekstbewerking: Nanda van Spijker – WandelWol VOF