Nieuwe boeken over specialistische technieken!

In de zomer van 2020 brachten medisch pedicure Toos Mennen en journalist Ellen van Kruining hun vijfdelige boekenserie ‘Focus op Specialistische Technieken’ op de pedicure-markt. De auteurs leggen in ieder deel één specialistische techniek onder een theoretisch en praktisch vergrootglas. Deze studieboeken, tevens naslagwerken, bieden uitgebreide ondersteuning bij het maken van ortheses, het plaatsen van nagelbeugels, het uitvoeren van nagelreparaties en het toepassen van drukverdelende technieken. Het vijfde boek geeft een inkijkje in de achterliggende anatomie, pathologie en biomechanica.

“De meeste medisch pedicures willen de specialistische technieken na het behalen van hun diploma of het volgen van een cursus over een van deze onderwerpen in hun praktijk gaan toepassen”, weet Ellen. “Helaas leert de ervaring dat het vervolgens nogal eens niet meteen lukt om bijvoorbeeld een goed passende orthese te maken of een correcte nagelbeugel te plaatsen. Daardoor neemt de onzekerheid toe en laten ze deze geleerde vaardigheden maar voor wat het is. Dat is natuurlijk erg zonde, want met het aanbieden en uitvoeren van de specialistische technieken hebben de medisch pedicures een waardevol product in handen. Ze kunnen er diverse voetproblemen op een effectieve wijze mee aanpakken met vaak een beter resultaat voor de lange termijn. Dit zorgt voor veel voldoening én een financiële boost. Daarnaast zullen de cliënten hen dankbaar zijn.”

Juist om die brug tussen het geleerde op school en het daadwerkelijk uitvoeren in de praktijk te slaan, hebben Toos en Ellen deze uitgebreide boekenserie over de technieken geschreven. Zij leggen het praktische handelen stapsgewijs uit, geïllustreerd met authentiek, eigen gemaakt beeldmateriaal. De demonstraties zijn in de medisch pedicurepraktijk van Toos opgenomen. Alle technieken worden op daadwerkelijke probleemvoeten uitgevoerd. Zo worden de medisch pedicures goed herkenbare praktijkvoorbeelden voorgeschoteld. Omdat het belangrijk is om te weten wanneer en waarom je een techniek uitvoert of wat daarvoor juist de contra-indicaties zijn, besteden de auteurs ook ruim aandacht aan de achterliggende theorie.

“Ons vierde boek, getiteld ‘Focus op Drukverdelende Technieken’, is overigens geschikt voor alle pedicures, dus ook voor diegenen die de basisopleiding hebt afgerond”, vervolgt Ellen. “Hierin beschrijven we de kenmerken van diverse polsterende producten voor de voeten en hoe hiermee gewerkt kan worden. We besteden in deze uitgave onder meer aandacht aan WandelWol. Zo is ook ons vijfde boek, getiteld ‘Focus op de Ondersteunende Theorie’ interessant voor alle pedicures, of je nu een beginner bent of al verder gevorderd.” Meer informatie: www.specialistische-technieken.nl.

Noot van de auteur: Kans maken op het winnen van een boek? Word dan lid van de Facebookpagina van WandelWol Pedicuregroep – deze win-actie is speciaal voor de voetzorg. Deelnemen aan deze groep; beantwoord de toelatingsvragen op Facebook.

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie

Andere berichten