Altijd al een safari willen beleven in het Limburgse Heuvelland en daarbij ook nog eens mooie foto’s leren maken? Dat kan! Jörgen van Beem van Photography Limburg verzorgt fotografie-workshops en begeleid deelnemers tijdens fototours en fotosafari’s in het prachtige heuvelland van Zuid-Limburg. En dat je voeten dan geen centje pijn hoeven te lijden is mooi meegenomen!

“De workshops zijn zeer praktisch en zijn geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde fotografen. In de workshop basisfotografie leer ik je bijvoorbeeld je camera-instellingen goed kennen en leer je meer over de technieken die bij fotografie belangrijk zijn.” vertelt Jörgen. Denk hierbij aan belichtingstechnieken, compositieleer en focusinstellingen. Na het behandelen van de theorie brengen we die meteen in de praktijk. Door de intensieve begeleiding bereik je meteen resultaat!”

De workshops voor gevorderden richten zich meer op specifieke fototechnieken of foto-onderwerpen. Denk hierbij aan macrofotografie, fotograferen met lange sluitertijden, landschapsfotografie of wildlifefotografie. Omdat Jörgen zijn omgeving kent als geen ander worden de fototours of fotosafari’s bezocht met de auto, e-scooter of te voet om zo een aantal fotogenieke locaties in Zuid-Limburg te ontdekken. “Hier nemen we vervolgens ruim de tijd om te fotograferen, waarbij je uiteraard ook weer tips en feedback krijgt op je gemaakte foto’s.”

Hier nemen we vervolgens ruim de tijd om te fotograferen, waarbij je uiteraard ook weer tips en feedback krijgt op je gemaakte foto’s.

Tijdens deze workshops wordt er veel gelopen en staan de deelnemers vaak in aparte houdingen om nét die ene mooie foto te kunnen maken. Veel belasting voor de benen en voeten dus. Regelmatig hoort Jörgen van deelnemers dat ze pijnlijke voeten hebben en moeten ze bij pauzes hun schoenen even uitdoen.

“En jawel…blaren, drukpunten, natte sokken, etc. Dit is pijnlijk en maakt een vervolg van de workshop niet prettig. Na een tip van mijn pedicure kwam ik uiteindelijk terecht bij WandelWol! Na fijn contact met de dames, heb ik een proefpakket ontvangen met allerlei spulletjes. Superfijn! Nu zit er standaard WandelWol in mijn fototas en heb ik al een aantal cursisten met pijnlijke voeten kunnen helpen.” En zo zelf helpt het Jörgen ook om zijn eigen voeten droog en pijnvrij te houden.

Een van de meest praktische dingen aan WandelWol vindt de safari-fotograaf de manier waarop het verpakt is. “Ik kan gewoon een pluk antidruk-wol pakken en dat aan een deelnemer geven en het past altijd! En een “plukje extra voor thuis” is ook snel gegeven. Voor mij is het een leuke extra service.” Leuke tip uit de praktijk: omdat WandelWol antidruk-wol transpiratie absorbeert, kun je het ook heel goed gebruiken op andere plekken waar je veel transpireert. “Zo heb ik het zelf bijvoorbeeld gebruikt in verschillende hoofddeksels 😉”.

En een “plukje extra voor thuis” is ook snel gegeven. Voor mij is het een leuke extra service.

Voor diegenen die plannen hebben om het Limburgse Heuvelland beter te leren kennen, geeft Jörgen van Beem van Photography Limburg een mooie korting van 10% op een workshop of een fototour naar keuze. Neem een kijkje op www.photographylimburg.nl en vermeld WANDELWOL10 (geldig t/m juni 2021) in je boekingsaanvraag. “Hopelijk tot snel in het mooie Zuid-Limburg!”

Tekstbewerking: Nanda van Spijker – WandelWol VOF