Wie een beetje heeft opgelet het afgelopen jaar, kan het haast niet ontgaan zijn dat het aantal wandelaars zich verveelvoudigd heeft vanaf de eerste lockdown. Vele wandelevenementen konden geen doorgang vinden in verband met de gevolgen van het coronavirus en om in beweging te blijven hebben vele mensen besloten om te gaan wandelen of te gaan hardlopen om de conditie te verbeteren.

Helaas brengt de lockdown ook ditmaal weer de pedicure in het gedrang en moeten velen momenteel weer de deur tijdelijk sluiten of mogen deze slechts alleen geopend zijn voor noodzakelijke voetzorg.

Dat neemt niet weg dat voetklachten zich gaan aandienen bij de wandel- en hardloopvoeten en dat advies en verkoop van producten nodig zijn van de voetspecialist. De producten van WandelWol® zijn een mooie aanwinst in het pedicure -assortiment en handig in gebruik voor de voeten die nu hulp nodig hebben.

WandelWol antidruk-wol is eenvoudig om aan te brengen direct op de voet waar een blaar dreigt te ontstaan of likdoorns en eeltplekken die pijnlijk zijn. Sok en schoen aan en weer verder. WandelWol Zuivere Lanoline en WandelWol Helende crème is heerlijk om de dag mee te beginnen (of te eindigen) aan de voet (met kloven) of elders op het lijf waar schrale plekken zijn of wat extra verzorging nodig heeft. Ter aanvulling bij het wandelen kun je ook de WandelWol Lippenbalsem bij je steken wanneer je lippen droog en schraal aanvoelen.

Wist je dat hardlopers gemiddeld 131 minuten rennen per week en dat iets minder vrouwen dan mannen regelmatig de hardloopschoenen aantrekken? De meeste hardlooprondjes worden alleen afgelegd terwijl wandelaars merendeel met zijn tweeën lopen. Wanneer je liever wandelt dan maak je je hoofd lekker leeg. En wordt tegenwoordig zelfs voorgeschreven als medicijn!