Januari 2021 – Voeten en tanden, uitersten en toch veel raakvlakken. Waarschijnlijk ben jij als peutertje al op tijd begonnen met het verzorgen van je gebit. Ik heb nog vers in het geheugen liggen hoe ik destijds mijn kinderen, stuk voor stuk in de badkamer op de commode zette en daar geduldig het liedje voor ze zong: Poetsen, poetsen is zo fijn, het maakt je tandjes schoon en rein.. en dat drie minuten lang. Drie keer bij ieder peuter-kleuter-mondje. Of het liedje bestaat… denk het niet, maar het poetste altijd wel lekker weg.

tandenpoetsen, kind, kinderen, tanden, schoon, wandelwol, tandenborstel,

#jonggeleerdisoudgedaan
Zo worden wij opgevoed met de gedachte dat je iedere dag je tanden moet poetsen, liefst drie keer per dag. Al vrij vlot kwam daar ook het bezoek bij de tandarts bij. Dat ging niet altijd zo soepeltjes als het poetsen en gelukkig hoeft zo’n bezoek maar twee keer per jaar. Over die tandartsbezoekjes kan ik ook een blog mee vullen. Voornaamste is dat we nog steeds welkom zijn. Waar het op neer komt: jong geleerd is oud gedaan.

En zo is gebitverzorging de normaalste zaak van de wereld.

wandelwol, tandzorg, tanden, weide, schaap, verzorging, voeten, dagelijks, preventief,

#eerstzelfdoen
Inmiddels zijn de kleutertjes volwassen en zit het tandenpoetsen erin gebakken (voor zover ik weet, want controleren doe ik niet meer). Wat ik wel doe is dagelijks mijn voeten verzorgen. Dat is mij niet geleerd als klein meisje. Dat heb ik mezelf aangewend toen ik cliënten vanuit mijn pedicurepraktijk adviseerde om de voeten meer aandacht te geven. In mijn opinie kan je iemand alleen adviseren iets te doen wanneer jezelf er ook voor 100% achter staat. En routine opbouwt. Want over het algemeen stopt zorg vaak tot aan de enkels.

In mijn opinie kan je iemand alleen adviseren iets te doen wanneer jezelf er ook voor 100% achter staat.

#voetfetisj
Dagelijks je voeten verzorgen heeft hetzelfde nut als iedere dag tandenpoetsen. Het werkt preventief en deze zorg houdt ook nog eens de PH-waarde van de huid in balans. Tevens merk ik vanuit mijn pedicurepraktijk dat veel mensen niet bewust zijn van het bestaansrecht van de voeten. Op de zomer na krijgt dit deel van ons lichaam maar weinig aandacht en vinden veel mensen hun eigen voeten maar rare (soms zelfs) vieze dingen. Mijn beroep wordt daarom ook niet vaak begrepen. En nee, ik heb geen voet-fetisj. Ik vind de voet gewoonweg fascinerend en zo ook de mens die daarmee door het leven gaat.

Mijn beroep wordt daarom ook niet vaak begrepen. En nee, ik heb geen voet-fetisj.

zorgen, voeten, incremen, waarom, niet, doen, onnodig, welke, olie, creme, hoe, vaak,

#schaamte
Waar het om gaat is dat je voeten veel vertellen. Hoe sta jij in het leven en wat zegt de zorg van je voeten over jou? Zijn je voeten het waard om gekoesterd te worden? Wanneer je jong bent – puber – dan staat de zorg om je voeten mijlenweg bij je vandaan. Je hoofd, je haar, het gezicht dat is belangrijk. Want dat ziet men. En het gekke is.. moeten de schoenen uit dan ontstaat er ook schaamte. Want … die voeten! Ze zien er niet uit. Dus… waarom worden deze niet meegenomen in je dagelijkse verzorging? Best gek, eigenlijk…

#kleinemoeite

Tip: bij het opstaan of bij het slapen gaan; verwen je voeten met een heerlijke olie of creme. Dat werkt preventief en het geeft je een goed gevoel! Het is een kleine moeite, maar het brengt zoveel meer. Dat beetje contact aan het onderstel van je lichaam geeft een groot effect op de rest van je lijf en je humeur. Daarom staat mijn favoriete voetverzorgingsproduct ook op mijn nachtkastje. Dan ontglipt mij dit niet, en anders zie ik dit bij het naar bed gaan. Geen excuus mogelijk om niet de voeten te verwennen.

#basis
Rare tenen, stinkvoeten en die teennagels… ieuw! Ben je wat ouder … idem dito… zelfs dan is er ook vaak schaamte. Rode knokkels, eelt, likdoorns, kromme tenen, schilfers, kloven, kalknagels, ingroeiende teennagels… noem maar op! Er is daar echt wel wat aan te doen. Bezoek de WandelWol-Pedicure. Laat dat een nieuw voornemen zijn voor 2021; begin dit nieuwe jaar bij de basis! Je Voeten!

Hoe vaak poets jij je tanden blog

Nanda van Spijker – Medisch Pedicure –

Deel deze blog

Reacties

Geef een reactie

Andere berichten